Pozorišni decembar u Kalesiji zatvara predstava “Game On”

Posljednja predstava na pozorišnom repertoaru za djecu u Kalesiji je predstava pod nazivom “Game On” koja će se izvesti na sceni JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija u nedjelju 29.12. sa početkom od 14:00 sati. Radnja predstave smještena je u virtualnom prostoru kao sredstvu što bolje komunikacije i interakcije sa publikom. Situaciju grade dva lika koja su u apsolutnom kontrastu (CRNI I BIJELI).

Igre koje su kao zadatak prelaska misije, svaka zasebno, gradi jednu edukativnu i angažiranu, gore pomenutu situaciju, kojom publika uključena aktivno u proces rješavanja zadataka uče i aktivno djeluju na polju: VRŠNJAČKIH ODNOSA, ODNOSA UNUTAR PORODICE I DRUŠTVA, DEMOKRATIJE, JEZIKA, GEOGRAFIJE, VREMENA KAO ODREDNICE PROSTORA, BONTONA, MATEMATIKE, KNJIŽEVNOSTI… Pozorišna predstava „GAME ON“ uz svoju svrhu edukacije i drštvene angažiranosti, pruža veoma zanimljivu i maštovitu igru koju gradimo sa našom publikom. U predstavi igraju Feđa Zahirović i Hasan Sušić. U sklopu Pozorišnog decembra, kalesijska pozorišna publika imala je priliku do sada pogledati sledeće predstave: Aska i Vuk (Teatar Kabare Tuzla), autor: Ivo Andrić, režija: Damir Altumbabić. Ivica i Marica (Teatar Kabare Tuzla), autori: Braća Grim, režija: Damir Altumbabić. Izmislionica u selu Pričevac (Teatar Kabare Tuzla), autor: Šimo Ešić, režija: Damir Altumbabić. Posljednja predstava Pozorišnog decembra pod nazivom “Game On” nastala je u produkciji Udruženja dramskih umjetnika “Kaleidoskop” Tuzla i autorski je projekat mladih glumaca: Feđe Zahirovića i Hasana Sušića.

“POZORIŠNI DECEMBAR” je aktivnost AC Ankata u okviru projekta “Mladi za umjetnost – Umjetnost za mlade”, koji je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice u sklopu kampanje Budi junak/junakinja svoje zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: