Poznata imena većine novoizabranih kalesijskih vijećnika

CIK BiH je na svojoj web stranici jučer objavila preliminarne rezultate sa svih redovnih biračkih mjesta u Kalesiji. U novom sazivu Općinskog vijeća Kalesija svoje predstavnike imat će osam političkih subjekata: Nezavisna bosanskohercegovačka lista, SDA, SDP, SBB, Socijaldemokrati, Narod i pravda, PDA i Stranka za BiH.

Najviše mandata, po 6 osvojile su Nezavisna bosanskohercegovačka lista i SDA, SDP 4, SBB 3, SD, NiP, PDA po 2 i SBiH 1 mandat.

Vijećničke mandate ispred Nezavisne bosanskohercegovačke liste osvojili su: Enes Idrizović, Damir Džafić, Jasmin Smajić, Mensur Hukić, Mujo Kadić i Edis Mešić.

Vijećnici SDA bi trebali biti: Fadil Alić, Fahzeta Valjevac, Hasan Paščanović, Edin Majdančić, Mehmed Hodžić i Hasan Ramić.

SDP-ova četiri manadata su osvojili : Armin Karić, Galib Softić, Nermin Živčić i Nedžad Bukvar.

SBB će u novom sazivu Općinskog vijeća predstavljati Edis Mujanović, Zijad Suljkanović i Hasad Imamović. Dva vijećnika Socijaldemokrata su Jasmin Osmančević i Faruk Džafić, dok će Narod i pravdu predstavljati Admir Karić i Mujo Mujkić. Pokret demokratske akcije će zastupati Ferid Hodžić i Fetah Hujdur, dok će Ramiz Baručić ponovo biti vijećnik isred Stranke za BiH.

Vijećnički mandat sa liste za nacionalne manjine osvojio je Mirsad Omerović.

Ipak, konačne rezultate i zvaničnu dodjelu mandata će objaviti CIK BiH, nakon što se prebroje glasovi dijaspore, dva mobilna i covid tima.   

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: