Poziv osobama koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Kalesija Grad i Vukovije da prijave svoje pravo na nekretninu

U sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Kalesiji je pokrenuo proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige.

S tim u vezi, pozivaju se osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Kalesija Grad i Vukovije u Općini Kalesija da prijave svoja prava na nekretninama, najdalje do 05.11.2016. godine.

Prijave se vrše u u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Kalesiji, na adresi Ul. Žrtava genocida u Srebrenici br. 12, svakim radnim danom od 07:30 do 16:00 sati. Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na istu adresu.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišnoknjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Takođe, osobe koje imaju nekretnine u navedenim katastarsim općinima trebaju da provjere prijenos svog vlasništva iz Knjige položenih ugovora u elektronsku zemljišnu knjigu kako bi osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarsku općinu, koji su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provodiće se bez naplate sudske takse.

Za više informacija o prijavama kontaktirajte:

Kulanić Zijad,  Mirzet Alić  Tel.: 035/631 262  i  035/631 259

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: