Povodom godišnjice smrti Admira Mujanovića – Ribe sutra u Kikačima prijateljska utakmica

Ovih dana navršava se godina dana od prerane smrti Admira Mujanovića – Ribe, jednog od najboljih odbrambenih igrača sa prostora kalesijske općine.

Podsjećamo, Mujanović je preminuo u 37.godini života u Francuskoj, nakon teške bolesti.

Povodom godišnjice smrti rahmetli Admira Mujanovića – Ribe, njegovi nekadašnji saigrači i prijatelji će organizirati prijateljsku utakmicu, koja će se odigrati u petak, 22.oktobra na Tom cat areni u Kikačima.

Prema riječima Suada Tabalovića, koji je bio veliki prijatelj Admira Mujanovića – Ribe, s kojim je dijelio svlačionice u Tojšićima i Kalesiji, najavljen je dolazak igrača iz nekoliko kalesijskih klubova, ali i Mujanovićevih saigrača iz drugih klubova s prostora TK.

„Planirano je da se u 17 sati okupimo na stadionu u Kikačima. Posjetit ćemo porodicu rahmetli Admira Mujanovića, a nakon toga ćemo obići mezar rahmetli Ribe, proučiti fatihu i odati počast našem prijetelju. Poslije toga je planirana prijateljska utakmica na Tom cat areni u Kikačima u kojoj će nastupiti igrači iz brojnih klubova iz Tuzlanskog kantona koji su imali čast igrati sa rahmetli Ribom“, rekao je Tabalović i pozvao i ostale prijatelje Admira Mujanovića Ribe da dođu na utakmicu da se zajednički prisjete svog prijatelja i saigrača.

Rahmetli Admir Mujanović – Riba je tokom igračke karijere nastupao za Mladost iz Kikača, Slogu iz Tojšića, Bosnu iz Kalesije, Raince i Slaven iz Živinica. U svakom klubu je ostavio veliki trag i važio je za jednog od najboljih igrača. Bio je omiljen među saigračima, ali i navijačima svih klubova.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: