Potpisni ugovori za izgradnju pet kuća za socijalno ugrožene osobe iz Kalesije

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i načelnik općine Kalesija Sead Džafić danas su potpisali ugovore o izgradnji pet stambenih jedinica za socijalno ugrožene osobe s područja općine Kalesija. Sredstva za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica osiguralo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u budžetu Ministarstva za 2019. godinu.

Zehrija Salihović iz Vukovija Donjih, jedna od pet osoba koje su potpisale ugovor, ističe da je ovo za nju jedan od najvažnijih dana u životu.


„Zahvaljujem se načelniku i ministru Ramiću, koji su mi omogućili da konačno riješim stambeno pitanje. Živjela sam u neuslovnoj kući, a muž i ja smo demobilisani borci“, rekla je Salihović.

Ministar Edin Ramić kaže da ugovori potpisani sa socijalno ugroženim osobama, koje se do sada nikada nisu javljale na javni poziv ovog ministarstva.


„Potpisali smo ugovore za pet korisnika po sistemu izgradnje “ključ u ruke”. To je pet socijalno ugroženih osoba koje smo ranije planirali riješiti kroz program Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice. Međutim, zbog nedostatka sredstva to nismo uspjeli završiti ranije, tako da ih rješavamo iz budžeta Vlade FBiH. Radovi će početi vrlo brzo i nadam se da će se korisnici do završetka građevinske sezone useliti u svoje objekte“, rekao je ministar Ramić.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić se zahvalio ministru Ramiću na dosdašnjoj saradnji sa općinom Kalesija i naglasio da je ovo samo još jedan u nizu zajedničkih projekata koji su realizirani u saradnji sa Ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi FBiH .

„Ministar Ramić je pokazao da mu je stalo do Kalesije i da ima razumijevanja za sve naše probleme sa kojima se suočavamo.  Do sada smo imali maksimalnu podršku. Uskoro trebamo započeti sa radovima na izgradnji stambenog objekata za ostale socijalno ugrožene osobe sa područja opoćine Kalesija, naravno u saradnji sa Ministarstom na čijem se čelu nalazi Edin Ramić”, rekao je načelnik Džafić i dodao da je prije nekoliko riješeno stambeno pitanje osoba koje su ostale bez krova nad glavom u elementarnim nepogodama 2014. godine.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je oko 150 hiljada KM. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Hasiba Kurtić, zastupnica SDA u Skupštini TK-a.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: