Potpisani ugovori za asfaltiranje lokalnih puteva i nabavku posipnog materijala

Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovore sa Hajrudinom Imširovićem direktorom firme „Izgradnja“, Zekerijahom Brkovićem zastupnikom firme „Terakop“, Jasminom Džaferovićem direktorom „Džale iskop“, Avdulahom Hadžićem direktorom „KUW-ing“  te Nijazom Tosunbegovićem direktorom firme „Tosunbegović“ vrijednosti 156.068 KM. Riječ je o izgradnji lokalnih puteva na području naše općine.

„Ovo je drugi put u ovoj godini da potpisujemo ugovore za izgradnju  lokalnih puteva. U posljednje dvije godine preko milion maraka smo upravo dali na asfaltiranje i uređenje lokalnih puteva, a istim tempom ćemo  nastaviti i naredne godine“, istakao je općinski načelnik Sead Džafić.

Inače riječ je o izgradnji puta Zelina-Vukovina u iznosu od 70.428, 15  KM, putu u Kalesija centru, odnosno Podrinjskoj ulici u iznosu od  23.294,70 KM, put u Živčićima u MZ Miljanovci u iznosu od 36.657,27 KM, putu Lipovice-Hrasno 14.011,33 KM te 11.676, 60 KM koje su izdvojene za  nabavku kamena za lokalne puteve na području Kalesije.

Press općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: