Potpisan ugovor za nastavak izgradnje nove ulice u Kalesiji

Ugovor vrijedan oko 223 000 KM danas je potpisan u zgradi općine Kalesija. Ugovor se odnosi na nastavak izgradnje nove ulice u Kalesiji, izvođač radova je firma Izgradnja d.o.o iz Teočaka. Ugovor su potpisali direktor pomenute firme Hajrudin Imširović i načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

” Izgradnja nove ulice rasteretila bi sam centar Kalesije. To je nastavak izgradnje od ranije. Radovi su počeli prošle godine. Sad nastavljamo izgradnju oko 120 m i ostaje nam još da spojimo do Piemonta. Znači da bi od naselja Olanovica do Piemonta bila još jedna faza. Mislim da će i za tu fazu uskoro biti raspisan Javni poziv. Cilj i želja nam je da tu ulicu završimo u ovoj godini. Imamo obezbijeđena sredstva. Cilj nam je da saobraćaj prebacimo iz strogog centra i da u centru napravimo mini trg kao u svim lokalnim zajednicama na kantonu i šire” istakao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

Rok za izvođenje radova je 90 dana. Prema riječima direktora firme iz Teočaka sa radovima će početi naredne sedmice te se nadaju da će sa istim završiti i prije predviđenog roka.

(Kalesija.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: