Potpisan ugovor o izgradnji sistema navodnjavanja i rasvjete na Gradskom stadionu u Kalesiji (FOTO i VIDEO)

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić danas je sa Zuhdijom Karićem, predsjednikom FK „Bosna“ Kalesija potpisao ugovor o implementaciji Projekta izgradnje sistema navodnjavanja i rasvjete na Gradskom stadionu u Kalesiji.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi FBiH.

FK “Bosna” Kalesija će realizacijom projekta riješiti višegodišnji problem navodnjavanja terena, posebno tokom ljetnih mjeseci, kada je zbog visokih temperatura  teren u jako lošem stanju.

Pored sistema navodnjavanja, dogovorena je i izgradnja rasvjete čime će se stvoriti uslovi da seniorski tim, ali i omladinski pogon, FK “Bosna” Kalesija može obavljati treninge i u večenjim satima.

Ministar Ramić je kazao da će se na ovaj način poboljšati uslovi za razvoj sporta u Kalesiji i da su investicije u klubu daleko veće od podrške od strane nadležnih institucija.

„Odobrili smo dio sredstava u odnosu na njihove zahtjeve po našem Javnom pozivu, koji će, nadam se, pomoći u poboljšanju kvaliteta uslova za bavljenje sportom u Kalesiji. Ovdje je primjetno da su investicije daleko značajnije od onoga što imaju podršku od strane institucija. Također, imamo priliku vidjeti da privrednici ili pojedinci koji su zaljubljenici u ovaj klub faktički drže ovaj kolektiv u životu i omogućavaju da su djeca ovdje a ne na ulici. Mi ćemo vrlo rado podržati bilo koji projekat za koji smo u mogućnosti izaći sredstva. Današnji ugovor je oko 40 hiljada KM, a vidjet ćemo, možda, da do kraja godine ovom klubu obezbijedimo neku opremu ili slično“, kazao je ministar Ramić.

Zuhdija Karić, predsjednik FK „Bosna“ se zahvalio ministru Ramiću na podršci i naglasio da je riječ o veoma značajnim infrastrukturnim projektima na Gradskom stadionu u Kalesiji.

„Zahvaljujući Federalnom ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice i ministru Edinu Ramiću dobili smo jako vrijednu donaciju koja će biti utrošena za navodnjavanje terena i izgradnju rasvjete. Nadamo se da ćemo do početka naredne sezone realizirati ovaj projekat. Također, zahvalio bih se ministru koji je obećao da će do kraja godine našem klubu donirati i sportsku opremu“, kazao je Karić.

Dodao je da su već uspostavljeni kontakti sa potencijalnim izvođačima radova i da se nada da će tokom ljetne pauze radovi biti okončani kako bi već u novoj sezoni Gradski stadion u Kalesiji imao urađen sistem navodnjavanja i rasvjete. Nakon potpisanog ugovora, ministar Ramić je sa delegacijom Uprave FK “Bosna” Kalesija posjetio novoizgrađeni Sportsko-rekreativni centar „Bosna“, koji je nedavno pušten u tehničku upotrebu i istakao da je rije o jako značajnom infrastrukturnom projektu za Kalesiju.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: