Potpisan ugovor: Nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže i pješačke staze prema Međaš raskršću

Općinski načelnik Sead Džafić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija potpisali su ugovor o izvođenju radova “Fekalne kanalizacije pored pješačke staze Petrovice Gornje-Rainci Gornji nastavak prema Međaš raskršću”.

Vrijednost ugovorenih radova je oko 220.000 KM, dok će još veća suma biti izdvojena i za nastavak izgradnje pješačke staze na ovoj dionici puta, što u konačnici znači da će oko 500.000 KM biti uloženo u ova dva projekta.

“Mi smo mnogo sretni jer smo dobili povjerenje načelnika i što radimo nastavak ovog projekta. Sve ćemo učiniti da sve bude u što bržem roku završeno kako bi i pješačka staza mogla pratiti naš rad i kako bi što prije dobili uređenu stazu od Međaša do škole u Gornjim Raincima”, kazao je direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Senaid Sinanović.

Načelnik Sead Džafić se zahvalio direktoru JP Ceste FBiH koji je imao razumijevanja te je pomogao da ovaj projekat koji je prvobitno bio planiran do džamije u Gornjim Petrovicama dobije svoj nastavak do Međaš raskršća.

Džafić je kazao da mu je želja da u njegovom mandatu bude pješačka staza od tunela u Čaklovićima do Memića, odnosno entitetske granice, što bi uveliko poboljšalo sigurnost pješaka, prvenstveno djece i učenika koji putuju do kuće i škole.

Press općine Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.