Postavljen temeljac za izgradnju ambulante u Vukovijama Donjim

Općinski načelnik Sead Džafić i Edin Majdančić su svečanim postavljanjem kamena temeljca ozvaničili  početak radova na izgradnji područne ambulante u Vukovijama Donjim. Općina Kalesija je za ove namjene iz budžeta izdvojila 72.hiljade maraka, a ostatak sredstava za završetak ambulante u Vukovijama osigurat će se od strane vivših nivoa vlasti i mještana Vukovija Donjih.

Edin Majdančić, predsjednik Vijeća MZ-e je kazao da je ovo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projeka, kojim će se stvoriti uslovi za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu stanovništva u Vukvijama Donjim.

–  Vukovije Donje predstavljaju najveću mjesnu zajednicu na području općine Kalesija. Naši sugrađani su se do sada liječili u neuslovnoj ambulanti gdje je prisutan samo jedan tim porodične medicine. Izgradnjom nove područne ambulante obezbijedit će se uslovi za početak rada i drugog tima porodične medicine”, kazao je Majdančić.

Općinski načelnik Sead Džafić je rekao da se ovakav objekat u Vukovijama trebao izgraditi prije nekoliko godina, ali da je ipak dobra stvar što se krenulo sa radovima i što će mještani Vukovija od naredne godine na raspolaganju imati novu područnu ambulantu.

– Po mom mišljenju ovaj objekat je trebao biti napravljen prije desetak godina, ali, eto, okolnosti nisu dozvoljavale. Danas smo živi svedoci da smo postavili kamen temeljac, ugovor je potpisan sa izvođačem. Nadam se da ćemo tokom sljedeće godine imati završenu ambulantu. Mještanima Vukovija sam poželio da imaju novu ambulantu, ali da nikada niko ne bude bolestan, kazao je načelnik Džafić.

Rok za završetak radova prve faze je 45 dana. Kompletan projekat za izgradnju ambulante Vukovije Donje iznosi oko 220.000 KM, a pomoć je obećana Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, humanitarne organizacije „Emaus“ i mještana Vukovija Donjih. Nakon postavljanja temeljca za izgradnju ambulante općinski načelnik Sead Džafić, sa saradnicima, održao je sastanak sa članovima Vijeća MZ-e i građanima Vukovija Donjih.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.