Poslovnica ZZO Kalesija uskoro na novoj lokaciji

Poslovnica Zavoda zdravstvenog osiguranja Kalesija uskoro će biti premještena u nove, modernije i uslovnije prostorije. Na ovaj način će se smanjiti velike gužve i omogućiti brže i efikasnije pružanje usluga građanima, posebno u vrijeme aplikacija markica premije zdravstvenog osiguranja.

Finansijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2017.godinu planirana su sredstva za kupovinu novog prostora za rad kalesijske poslovnice.

Na ovu temu danas su razgovarali Sead Džafić, načelnik općine Kalesija,  Mirsad Hodžić, direktor i Muhamed Muharemović, pomoćnik direktora ZZO TK-a.

Načelnik Džafić je kazao da je upoznao predstavnike Zavoda da je krajnje vrijeme da se riješi problem neuslovnih prostorija poslovnice ZZO u Kalesiji.

„Odmah po preuzimanju pozicije načelnika općine Kalesija zatražio sam da se riješi ovaj problem. Svaki dan vidimo velike gužve na ulazu u poslovnicu Zavoda. Hodnici u kojima ljudi čekaju su tijesni i zagušljivi. Uposlenici rade u jako teškim uslovima, što stvara problem njima, ali i građanima, koji najviše ispaštaju. Danas smo dogovorili da se krene u proces kupovine novih prostorija. Predložio sam nekoliko lokacija u centru Kalesije, a direktor i njegov pomoćnik će izabrati prostor koji im odgovara i započeti aktivnosti u vezi sa kupovinom prostora“, kazao je Džafić.

Predstavnci ZZO TK-a su se složili da trenutni prostor poslovnice ZZO nije odgovarajući i da je bilo vrijeme da se riješi ovo jako važno pitanje za građane Kalesije.

„Sa načelnikom Džafićem smo se brzo dogovorili. Ponudio nam je nekoliko kvalitetnih rješenja, koja zadovoljavaju naše standarde i kriterije. Veoma je bitno da to bude prizemni prostor kojem mogu pristupiti i invalidna lica. Novac za ove namjene je osiguran i nadamo se da će građani općine Kalesija, ali i naši uposlenici, već ove godine imati mnogo bolji prostor“, rekao je direktor Hodžić.

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, pored Kalesije, ove godine planira kupovinu novih prostorija za poslovnice u Sapni i Doboj Istoku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: