Porodici iz Kalesije ukupno 19 godina zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge

Šestočlanoj porodici iz Kalesije izrečena je kazna zatvora u trajanju od ukupno 19 godina i četiri mjeseca zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Naime, Kantonalni sud u Tuzli je u ponovljenom prvostepenom postupku po optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir Jusufović iz Kalesije zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i šest mjeseci, dok je Demir Jusupović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci. Njima se uz spomenuto krivično djelo optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Ostalim članovima ove grupe Aldinu Jusupoviću, Smilji Čančarević i Feridi Jusupović su izrečene kazne zatvora u trajanju od po jednu godinu i jedan mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i Almi Ćatibušić.

“Optužnicom ovog Tužilaštva se terete da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u kojoj su bili i spomenuti te da je u periodu od jula 2017. godine do aprila 2018. godine od određenih osoba iz Sokoca i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis (marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy. Narkotike je predavao ostalim članovima koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu”, naveo je Arnautović.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: