Pomoć teško oboljelim pacijentima od sada i u kućnim uslovima

Nova Služba u Domu zdravlja Kalesija pomoći će velikom broju porodica na području općine Kalesija, koje nisu nažalost u mogućnosti da oboljelog pacijenta svakodnevno dovoze od kuće u Kalesiju, kako bi se o njemu na adekvatan način pobrinulo medicinsko osoblje. Služba patronaže, o kojoj je govorio i direktor Nermin Kuralić u emisiji “Aktuelno”, zvanično je počela i da radi, a NEON Televizija je sa ekipom iz Doma zdravlja Kalesija posjetila prvu porodicu.

Mahmut boluje od karcinoma pluća, njegova supruga nije u mogućnosti da ga svaki dan odvede u Dom zdravlja, kako bi osoblje izvršilo previjanje rane, zbog čega im je ovo velika pomoć. Hasnija Smajlović, njegova supruga, zahvalna je za pomoć koju će ubuduće dobijati, kaže da su iza njih teška vremena.

-“Dva puta sedmično smo morali ići u Tuzlu, a svaki dan u Dom zdravlja u Kalesiji. Na početku smo nekako i mogli to izvesti, ali moj Mahmut više nije u mogućnosti da se kreće, zbog čega sam potražila pomoć”, kazala je Hasnija.

Dvije medicinske sestre će od danas da vode brigu o pacijentima, kojima je njihova pomoć i potrebna. Pružanje ove usluge je besplatno, a ljekar koji prati zdravstveno stanje pacijenta će dati preporuku ukoliko je kućna njega potrebna.

 

ntv.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: