Policija u Kalesiji spriječila krijumčarenje tri migranta iz Bangladeša

Granična policija i pripadnici Policijske uprave Kalesija su spriječili krijumčarenje tri migranta. Državljanin BiH je pokušao krijumčariti tri migranta iz Bangladeša.U ponedjeljak, 3. augusta na području Općine Kalesija u večernjim satima je izvršena kontrola automobila Opel kojim je upravljao vlasnik vozila, državljanin Bosne i Hercegovine S.E., saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno, u automobilu su se nalazile tri osobe afroazijskog porijekla – državljani Bangladeša.

“Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja ljudi i transporta krijumčarenih preko područja Bosne i Hercegovine, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Jedinice Granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije jedinice proveli tri nezakonita migranta i jednog državljanina Bosne i Hercegovine. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama jedinice, radi obrade i dokumentiranja krivičnog djela ‘Krijumčarenje ljudi'”, istakli su.

Foto: Granična policija BiH

Foto: Granična policija BiH

Dan poslije, 4. augusta Granična policija je u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) i Policijske uprave Kalesija kontrolira četiri državljana Bangladeša na području Kalesije, a koja se dovode u vezu s bosanskohercegovačkim državljaninom S.E.

Osobe su provedene u službene prostorije Jedinice Granične policije Zvornik na daljnje postupanje.

Protiv državljanina Bosne i Hercegovine će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Krijumčarenje ljudi”. Ovo je još jedan rezultat dobre suradnje Granične policije i Policijske uprave Kalesija, između ostalog, i na sprječavanju krijumčarenja ljudi, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: