Polaznici škole slikanja pripremili iznenađenje za uču Adila Mešanovića

U januaru je sa radom počela škola slikanja u JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

“Ovo je projekat BKC-a u okviru kojeg mi želimo afirmisati likovnu umjetnost u Kalesiji. Želimo da pružimo priliku našim sugrađanima za kreativno izražavanje u uslovima kakve vjerovatno nemaju kod kuće. To je jedna aktivnost koja je proistekla iz naše dugogodišnje organizacije likovne kolonije. I uz to se ukazala prilika da pripremimo polaznike i potencijalne učesnike kolonija, da ih ja ću reći likovno opismenimo. Dužan sam isteći i one koji su pomogli ovaj projekat a to su Fondacija tuzlanske zajednice kroz fond “Volim svoj grad” a dakako mi uvijek imamo i pomoć od osnivača a to je Općina Kalesija” kazao je između ostalog na dana otvaranja autor projekta Alija Džafić.

U proteklih šest mjeseci polaznici su sa slikarom Adilom Mešanovićem učili mnogo toga. Koliko je škola bila značajna za sve i kakva prijateljstva su se izrodila dokaz je i iznenađenje kojeg su polaznici pripremili za uču Adila povodom završetka škole slikanja.

“Dijamanti moji, hvala vam na divnom iznenađenju. Teško je pronaći riječi kojima bih opisao emocije i osjećanja koja probudi u meni svaki pogled na vaše zajedničko umjetničko djelo. To je VRIJEDNOST koju ću ljubomorno čuvati cijeloga života. Nježno ste mi dotakli i pomilovali dušu. Bogatiji sam za sve vas” napisao je između ostalog Adil Mešanović

Polaznici škole slikanja imali i su i jednu malu, zajedničku likovnu koloniju.

(Neon TV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: