Podjelom narcisa i edukativnih brošura obilježen “Dan narcisa”

Dijeljenjem narcisa i edukativnih brošura uz pomoć kojih se žene mogu informisati o pregledima i prevenciji karcinoma dojke Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „Ženo, majko, sestro” Kalesija obilježilo je “Dan narcisa“. Cilj obilježavanja manifestacije je podizanje svijesti o karcinomu dojke te  podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izliječenja. 

“Prošle godine nismo zbog Covida održale manifestaciju, a i danas smo zbog mnogo čega uskraćeni. Nismo pozvali niti jedno udruženje da nam se pridruži, osim Udruženja “Osmijeh nade” koji su bili na kratko, jer moramo poštovati epidemiološke mjere”, kazala je predsjednica Udruženja “Ženo, majko, sestro” Nasiha Pjanić.

U sklopu obilježavanja prethodnih godina bila su održana predavanja namijenjena ženama o značaju prevencije i samopregleda , međutim, ove godine zbog korona virusa ta aktivnost je izostala.

Manifestacija “Dan narcisa” održana je na platou ispred BKC “Alija Izetbegović” Kalesija. BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija pruža podršku obilježavanju ”Dan narcisa” 2021. Udruženju ”Ženo, majko, sestro” Kalesija.

(Neon TV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: