Počinje nova sezona u Drugoj nogometnoj ligi FBiH „Sjever“

Ovog vikenda počinje nova sezona u Drugoj ligi FBiH „Sjever“, u kojoj će se takmičiti dva kluba s područja općine Kalesija, Bosna iz Kalesije i Mladost iz Kikača.

Bosna iz Kalesije u novu sezonu ulazi sa novim trenerom, ali i nekoliko promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu.

Kalesijskog drugoligaša će s klupe voditi Nijaz Devoli, nekadašnji igrač i trener ovog kluba.

Okosnicu ekipe, uglavnom, čine igrači koji su i ranije nastupali za Bosnu.

Fudbaleri Bosne su u pripremnom periodu osvojili turnir u Bašigovcima, gdje su savladali Mladost iz Kikača, dok su na turniru u Solini bili drugoplasirani. Pored Mladosti, bili su uspješniji od Seone i Sloge iz Tojšića.

Uprava kalesijskog drugoligaša, koja je posljednjih mjeseci angažirana na dva fronta (izgradnju SRC „Bosna“ i obezbjeđenje uslova za takmičenje u Drugoj ligi „Sjever“), očekuje da će ekipa sa postojećim igračkim kadrom moći osigurati plasman u sredini tabele.  

Mladost iz Kikača će po prvi put u historiji igrati Savezni rang takmičenja, nakon je su prošle sezone osvojila prvo mjestu u Prvoj ligi TK-a.

S obzirom da Tom cat arena u Kikačima ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica u ovom rangu takmičenja, fudbaleri Mladosti iz Kikača će svoje domaće utakmice igrati u Simin Hanu na stadionu Tuzla Citya. Naime,  prvi čovjek ovog kluba Azmir Husić je besplatno ustupio teren novom drugoligašu iz Kikača.

Mladost u sezonu ulazi sa kosturom ekipe koja se takmičila u Prvoj kantonalnoj ligi, ali su stigla i pojačanja na određenim pozicijama, sa kojima se nadaju da će moći biti konkurentni u drugoligaškom društvu.

Fudbaleri Bosne iz Kalesije će u prvom kolu gostovati kod Svatovca iz Poljica, dok će novi drugoligaš, Mladost iz Kikača svoj premijerni nastup u Drugoj ligi FBiH „Sjever“ igrati protiv Orahovice 74. Obje utakmice igraju se u nedjelju, 15.avgusta.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: