Počela predizborna kampanja, u Kalesiji preko 350 kandidata

Predizborna kampanja za Lokalne izbore počela je danas i trajat će do petka, 13. novembra 2020.godine.

Građani BiH, s pravom glasa, će na ovogodišnjim Lokalnim izborima, 15.novembra birati općinske načelnike/gradonačelnike i vijećnike u Općinskim/Gradskim vijećima.

Za izbore u Kalesiji prijavljeno je 30 političkih subjekata, sa preko 350 kandidata.

Za poziciju načelnika općine Kalesija borit će se 8 kandidata: Muhamed Osmanović (SDP), Izet Paloš (BPS), Sanel Mujanović (SBB), Zijad Kulanić (SDA), Rusmir Hasanović (nezavisni kandidat), Sead Džafić (NBL), Suad Bešlić (Narod i pravda) i Mirsad Selimović (Nezavisni kandidat). 

U utrci za 27 mjesta u Općinskom vijeću Kalesija natjecat će se 28 političkih subjekata sa 344 kandidata, od čega 8 kandidata za jedno mjesto koje pripada pripadnicima nacionalnih manjina.

Radio Feral i Neon TV će organizovati zajedničku debatnu emisiju kandidata za načelnika općine Kalesija, koja će se održati 11.novembra od 17 sati u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija. Debata će se emitovati uživo u programima Radija Feral i Neon TV, kao i na facebook stranicama navedenih medija.

Također, Radio Feral i Neon TV će, uz podršku Izborne komisije općine Kalesija, na dan izbora 15.novembra uživo realizovati emisiju “Izborna noć”, koja počinje od 19 sati. Građani općine Kalesija će uživo biti informisani o prvim preliminarnim rezultatima, uz analizu stručnih komentatora.

Inače, pravo glasa na Lokalnim izborima na području općine Kalesija ima više od 33 hiljade građana, koji će svoje biračko pravo moći ostvariti na 51. redovnom, jednom biračkom mjestu u odsustvu i tri mobilna tima, dok će 529 građana prijavljenih za glasanje iz inostranstva glasati putem pošte.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: