Počela naplata parkinga u Kalesiji

Nakon jučerašnje instalacije aparata  od danas je zvanično počela naplata parkinga u centru Kalesije. Obilazeći parking mjesta  primjetili smo da su vozači kupili i na vidljivim mjestima u automobilima istaknuli parking kartu. Međutim, na vjetrobranskim staklima pojedinih automobila vidjeli smo zakačne “cjeduljice”. Iako smo u prvi mah pomislili da je riječ o kaznama za vozače koji nisu kupili parking kartu ipak smo se uvjerili da je u pitanju samo upozorenje za vozače.

Po riječima Senaida Sinanovića, direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija, kojem je po Odluci Općinskog vijeća pripalo gazdovanje parkingzima u Kalesiji, u prvim danima se neće pristupati sankcionisanju nesavjesnih vozača već će radnici ovog preduzeća na takve automobile postavljati znak upozorenja.

„Parking aparati su odmah pušteni u funkciju i svi korisnici parkinga su obavezni kupiti kartu. S obzirom da je od danas po prvi put u Kalesiji uveden sistem plaćanja parkinga opredjeljeni smo da prvih nekoliko dana ne kažnjavamo vozače već na na njihove automobile zakačimo znak upozorenje. Nadam se da ćemo na takav način uticati na svijest vozača  da će i oni u narednim danima početi ispunjavati obavezu plaćanja parkinga“, kazao je Sinanović.

Odlukom Općinskog vijeća određene su dvije zone za parkiranje vozila. Cijena parkinga u prvoj zoni za jedan sat je 1 KM, dok je cijena u drugoj zoni 0,50 KM.

„Prva zona je uži centar Kalesije, ispred Uni credit banke, Medžlisa i ulica prema pošti do raskrsnice za TC „Piemonte“. Od ove rakrsnice prema Gradskoj dvorani nastupa druga zona, gdje je cijena parkinga 0,50 KM. Također, druga zona je i na dva parkinga u centru na mjestima nekadašnjih ruševnih zgrada“, objašnjava Sinanović.

Naplata parkinga vrši se svakim danom od 7 do 22 sata, osim nedjeljom i praznicima, kada je parking besplatan.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: