Pobjednički karavan Nezavisne liste Sead Džafić u Lipovicama: ”Pridružite nam se na putu ka evropskoj Kalesiji”

Predizborni skup Nezavisne liste ”Sead Džafić”, održan u subotu 10. septembra 2016. godine u Lipovicama, protekao je u znaku projekata koji se nalaze u programu načelničkog kandidata i ove liste. U skladu sa svojim sloganom: ”Djela govore”, Sead Džafić  kao dokazani humanista odlučio je da na poziv građana ovog naselja uradi javnu rasvjetu duž puta koji povezuje Lipovice sa Saračima i dalje, čime će se na simboličan način osvjetliti put mještana Lipovica prema svijetu.

Prisustvo velikog broja mještana Lipovica u centru ovog naselja i okolnim sokacima pokazalo je da su u Seadu Džafiću kao kandidatu za načelnika i Nezavisnoj listi za Općinsko vijeće Kalesija prepoznali novu političku snagu na prostoru Kalesije.

Nakon predstavljanja kandidata sa ove liste prisutnima su se obratili kandidati za općinsko vijeće Enes Idrizović i Adnan Karić, i pozvali ih da daju podršku Nezavisnoj listi i Seadu Džafiću kao čovjeku koji je djelima pokazao da zaslužuje povjerenje svih nas.

Profesor Fadil Alić, nosilac Nezavisne liste ”Sead Džafić” pozvao je prisutne da na predstojećim izborima ukažu povjerenje Seadu Džafiću kao uspješnom privredniku, i da time odbacimo predrasude koje Bošnjaci obično imaju prema izuzetno uspješnim ljudima. U svom obraćanju iskoristio je priliku i da svim muslimanima širom Bosne i Hercegovine poželi lijepe mubarek bajramske dane.

Nakon toga prikazan je dokumentarni film o dosadašnjim uspjesima Seada Džafića kao privrednika, patriote i humaniste, kao i njegovim programskim ciljevima.

U ime mještana Lipovica skupu se obratio Semir Imamović, koji je sa još nekolicinom Lipovčana bio pripadnik prve specijalne jedinice Patriotske lige Kalesija, a danas je uposlenik uspješne kalesijske firme ”Izazov”. Svoje emotivno obraćanje završio je pozivom svim prisutnim da glasaju za Seada Džafića i Nezavisnu listu.

Prekidan burnim aplauzima, skupu se na kraju obratio i načelnički kandidat Sead Džafić.Govorio je o planiranim projektima i aktivnostima, i pri tome naglasio da nije došao da daje obećanja, već da sa svima koji to hoće radi na realizaciji planiranih projekata. Pozvao je prisutne da mu se pridruže na putu ka evropskoj Kalesiji.

 

Informativna služba Nezavisne liste ”Sead Džafić”

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: