Po prvi put u Kalesiji manifestacija “Dobro nam došao najdraži goste”

Prvi dan mubarek mjeseca ramazana je 6.maja 2019.godine,odnosno u ponedjeljak. Muslimani širom svijeta pripremaju se za doček najdražeg gosta. Pripreme za doček u toku su i u Kalesiji. Ove godine u organizaciji MIZ Kalesija, odnosno mreže Mladih MIZ Kalesija, Asocijacije žena MIZ Kalesija i Udruženja “Sumejja” u Kalesiji će se Ramazan dočekati na poseban način. Po prvi put će biti organizovan cjelodnevni program odnosno manifestacija koja će uključivati i najmlađe, koja će posjetiteljima na poseban način približiti dolazak mjeseca oprosta od grijeha.

Manifestacija “Dobro nam došao najdraži goste” u Kalesiji održat će se u petak 3.maja 2019.godine. Prije džume namaza bit će upriličena podjela halve, a nakon džume namaza bit će upriličen defile najmlađih ali i svih onih koji se budu željeli pridružiti defileu koji najavljuje dolazak najdražeg gosta. Manifestaciju će uljepšati i hor Mreže mladih MIZ Kalesija učenjem ilahija i kasida.

Ramazan u ljudima budi posebne osjećaje. Tokom mjeseca ramazana trudimo se biti bolji ljudi, ljudi koji pomažu komšijama i onima kojima je pomoć potrebna a ova manifestacija najava je svega toga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: