Penzioner iz Kalesije vlasniku vratio izgubljenu torbu sa 75.000 eura: Nisu mi se ni zahvalili

Hasan Alić zvani Ramiz iz mjesta Osmaci prije nekoliko dana ispred hotela u Kalesiji pronašao je torbu sa 75.000 eura koju je vratio njenom vlasniku. U razgovoru za Klix.ba Alić kaže da nije ni pomišljao na to da tuđu stvar zadrži kod sebe, a nakon što je torbu vratio njenom vlasniku, za uzvrat nije dobio ni riječi zahvale.

Ovaj 70-godišnji penzioner proteklog četvrtka na parking prostoru ispred kalesijskog hotela Košuta pronašao je torbu, ne znajući da se u njoj nalazi 75.000 eura. Njegovo poštenje navelo ga je da se prvenstveno obrati zaposlenicima hotela, a potom i službenicima policije. 

“Sa suprugom sam bio u Kalesiji, a na parking prostoru sam pronašao plavu torbu. Dao sam je konobaru da je pričuva, a ja sam u međuvremenu otišao do policije kako bih prijavio slučaj. U povratku sam na parkingu zatekao ženu i čovjeka koji su uzeli torbu. Novac su u prisustvu policije izbrojali i u torbi je bilo 75.000 eura, dok se u žutom novčaniku nalazio određeni iznos, navjerovatnije u konvertibilnim markama”, kaže Alić u razgovoru za Klix.ba.

Alić nam priča da je vlasnik torbe bio na radu sa suprugom u Sloveniji, a od novca koji se nalazio u torbi planirali su kupiti stan u Kalesiji. Nakon što su napravili pauzu, na parkingu hotela im je ispala torba, a to su primijetili tek prilikom obilaska nekretnine.

“Meni nije naumpalo da novac zadržim za sebe, odnosno nešto što mi ne pripada. U nesreći je bila sreća da torbu ja pronađem. Ne dao Bog da je neko drugi pronašao, mislim da ona ne bi bila ni vraćena. Nakon što su uzeli torbu, nisu mi se ni zahvalili. Bio je red da mi makar kažu hvala, ali mene to na kraju krajeva i ne zanima”, istakao je Alić za Klix.ba. 

Hasan Alić u Njemačkoj je sa suprugom radio 43 godine, a danas u Osmacima žive od tamošnje penzije. Uvijek je vrijedio za radnu i poštenu osobu, što je pokazao i proteklog četvrtka.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: