PDA Kalesija: Sretan 23.maj – Dan općine Kalesija

Na današnji dan, prije 26 godina, u borbi protiv agresora ostvarena je prva velika, značajna, oslobodilačka, pobjeda. Pobjeda slabijeg nad jačim, pobjeda žrtve nad agresorom, pobjeda za život. Ostvarena je pobjeda kojom je oslobođena i sačuvana općina Kalesija, Tuzlanski kanton, pa i sama Bosna i Hercegovina. Zahvaljujući najboljim sinovima Kalesije i drugih mjesta koji 23. maja 1992. godine, ne mareći za svoje živote, izvojevaše veličanstvenu pobjedu i omogućiše da nove generacije žive u slobodi. Kalesija je tada postala simbol otpora, simbol pobjede i nade u bolje sutra.

Danas, svi zajedno, u znak zahvalnosti najboljim sinovima Kalesije i Bosne, iznađimo načina da poklonjenu slobodu i našu Kalesiju sačuvamo. Da u Kalesiji sačuvamo ljude.

Da svi zajedno, bez predrasuda i sujete, gradimo i razvijamo Kalesiju kako bi mladi imali motiv ostanka, a stariji imali osjećaj i uvjerenje da žrtve nisu bile uzaludne.

U nadi da ćemo svi zajedno smoći snage i mudrosti da ostvarimo novu pobjedu, pobjedu nad sobom, pobjedu za bolji život svih građana Kalesije, iskreno čestitamo 23. maj, Dan općine.

 

POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE BIH

OPĆINSKI ODBOR PDA KALESIJA

Povjerenik OO PDA Kalesija

Hujdur Fetah

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: