PDA Kalesija: Poziv na pregovore o utvrđivanju zajedničkog kandidata za načelnika

Kao što je poznato široj javnosti političku scenu općine Kalesija već duže vrijeme karakterišu beskorisne podjele i konflikti uz odsustvo programskih koalicija i koncenzusa oko strateških ciljeva lokalnog socio-ekonomskog razvoja. Svjedoci smo negativne političke klime i nepovjerenja u odnosima između političkih stranaka, posebno u radu Općinskog vijeća i rješavanju zajedničkih pitanja i problema svih građana općine Kalesije.

Jedno od strateških programskih opredjeljenja Pokreta demokratske akcije BiH je ravnomjeran i ubrzan razvoj općina kao lokalnih zajednica. Zahvaljujući i ovom programskom opredjeljenju Pokret demokratske akcije je na poslednjim Općim izborima za Skupštinu Tuzlanskog kantona ostvario treći izborni rezultat na području općine Kalesija, sa osvojena 2.392 glasa.

Zbog toga smatramo da je na lokalnom nivou neophodno kroz demokratski dijalog unaprijediti saradnju i povjerenje između političkih stranaka, sa krajnjim ciljem uspostavljanja programskih koalicija. Time bi se snažnije pokrenuli resursi i investicije i ubrzao razvoj infrastrukture i zapošljavanja na području naše općine.

Polazeći od naprijed navedenog i naše odgovornosti prema građanima, Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Kalesija poziva sve zainteresovane političke stranke na pregovore o utvrđivanju zajedničkog prijedloga kandidata za izbor Načelnika općine Kalesija na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine.

PDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: