PDA Kalesija: Namjeravamo ostati važan faktor na političkoj sceni

  • Održana redovna sjednica Općinskog odbora PDA Kalesija
    POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE NAMJERAVA OSTATI VAŽAN FAKTOR NA POLITIČKOJ SCENI

Visoko postignuti rejting na političkoj sceni Pokret demokratske akcije Bosne i Herecegovine namjerava zadržati. Između ostalog, zadržaće se kontinuiranim aktivnostima i radu u opštinskim, gradskim i kantonalnim odborima.
Ovih dana se, prema odluci Izvršnog odbora Pokreta demokratske akcije Tuzlanskog kantona, realizuju posjete Općinskim odborima PDA u cilju informisanja članova o trenutnoj političkoj situaciji, sagledavanja stanja u općinskim odborima, te predstojećim aktivnostima PDA.

U subotu, 27. jula, Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Kalesija održao je sastanak na kojem su učestvovali članovi Općinskog odbora PDA Kalesija, kao i gosti iz političkog vrha Pokreta demokratske akcije, predsjednik KOPDA TK-a Senad Alić, članovi IO PDATK-a Elzina Pirić, Jakub Suljkanović i Generalni sekretar PDA BiH Samir Imamović.

Sastanak je otvorio predsjednik Općinskog odbora PDA Kalesija Fetah Hujdur pri čemu je izrazio svoje zadovoljstvo što je Općinski odbor Pokreta demokratske akcije Kalesija, nakon oktobarskih izbora i ostvarenog zavidnog izbornog rezultata, bez obzira na nedavne političke turbulencije na Tuzlanskom kantonu, ostao jedinstven i jasnog opredjeljenja da nastavi sa politikom pravednosti i jačanja međusobnog povjerenja. Također, ostvarujući programske ciljeve i zalažući se za ravnomjeran i ravnopravan razvoj lokalne zajednice na lokalnim izborima naredne godine ponoviti sjajan rezultat i ostati važan politički faktor.

Predsjednik KO PDA TK/a Senad Alić je prisutne upoznao sa svim aktivnostima koje je PDA BiH vodila od oktobarskih izbora do danas, te izrazio zadovoljstvo što svi općinski odbori koje je posjetio imaju stabilnu organizacionu strukturu i daju garanciju nastavka dobrih političkih rezultata u narednom periodu.

Također, Općinskom odboru PDA Kalesija je uputio čestitke na osvojenih oko 2.500 glasova na oktobarskim izborima što je za političke prilike i stanje u Kalesiji izuzetan rezultat. Elzina Pirić je, u svom obraćanju, uputila čestitke predsjedniku PDA Kalesija Hujdur Fetahu na njegovom uspješnom, iskrenom i demokratskom rukovođenju odborom, te prijateljskom odnosu sa svim članovima što daje jasnu poruku da Pokret demokratske akcije sa ljudima poput Fetaha daje jasnu sigurnost i poruku političke pravednosti.

Također, Elzina Pirić je najavila nove interne i eksterne političke aktivnosti Pokreta demokratske akcije koje će uslijediti u narednom periodu. Nakon obraćanja, gosti su odgovarali na pitanja članova Općinskog odbora o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i prijedlozima i sugestijama koje su od značaja za dalje jačanje Pokreta demokratske akcije, a sve uz jasnu poruku zahvalnosti i podrške predsjedniku Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine Dr. Mirsadu Kukiću u dosadašnjem i budućem vođenju političkih procesa u skladu sa načelima i ciljevima Pokreta demokratske akcije.

PRESS PDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: