Otvorena sva biračka mjesta na području općine Kalesija

Jutros u 7 sati počeo je izborni proces u okviru Lokalnih izbora u BiH. Na području općine Kalesija sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme i za sada nema problema u odvijanju biračkog procesa, potvrdio je Hajrudin Huseinović, predsjednik Općinske izborne komisije Kalesija.

“Sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme, a u 7 sati iz sjedišta OIK Kalesija su otišla dva mobilna i dva posebna tima za glasanje. Pored dva mobilna tima, formirana su i dva posebna mobilna tima koja će posjetiti osobe u izlaciji i oboljele od Covid 19, kako bi i ovi birači ostvarili svoje biračko pravo”, rekao je Huseinović.

S obzirom da se Lokalni izbori odvijaju u specifičnim uslovima, usljed epidemije koronavirusa, Huseinović je dodao da su, prije otvaranja, sva biračka mjesta dezinfikovana, a da će se u toku dana vršiti provjetravanje prostorija.

“Obavezno je nošenje maske, kako za članove biračkih odbora, tako i građane koji glasaju. Također, na ulazu na biračko mjesto mjerit će se tjelesna temperatura svih birača. Gdje se utvrdi da je tjelesna temperatura 37,2 i više takvi birači će glasati u posebnoj kabini, koja će se dezinfikovati nakon glasanja. Na ulazu u biračko mjesto građani moraju poštovati socijalnu distancu”, naglasio je Huseinović.

Inače, pravo glasa na poručju općine Kalesija ima 33.666 birača, koji će svoje biračko pravo moći ostvariti na 51. redovnom biračkom mjestu, jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu, dva mobilna i dva posebna tima za oboljele od Covid 19 ili osobe koje se nalaze u izlaciji.

Radio Feral i Neon TV će, uz podršku Općinske izborne komsiije Kalesija, večeras od 19 sati, nakon zatvaranja biračkih mjesta realizovati emisiju “Izborna noć”, u kojoj će građani saznati prve preliminarne rezultate na području općine Kalesija, kako budu pristizali sa biračkih mjesta.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: