Otvorena nova lokacija za izdavanje ličnih dokumenata Odjeljenja za administraciju u Kalesiji

U prisustvu  ministara u Vladi TK-a, menadžmenta MUP-a TK-a sa saradnicima, načelnika općine Kalesija,  i drugih zvanica, svečano otvorena nova prostorija Odjeljenja za administraciju PU Kalesija , odnosno Lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila.

U svom obraćanju ministar Husein Topčagić je istakao  da su se kroz projekte vraćanja Odjeljenja za administraciju policijskih stanica u prostore MUP-a TK-a, napravile dodatne uštede unutar budžeta Tuzlanskog kantona, obzirom da je Vlada TK-a izdvajala značajna sredstva na ime zakupa prostora u JP BH Pošte. Takođe je istakao da će građani i privredni subjekti općine Kalesija sada moći na brži i efikasniji način ostvarivati svoja prava.

Načelnik općine Kalesija zahvalio  se prije svega ministru Topčagiću i  Vladi Tuzlanskog kantona na realizaciji projekta koji za cilje ima poboljšanje  pružanja usluga građanima općine Kalesija, kao i poboljšanju radnih uslova službenicima Odjeljenja za administraciju PU Kalesija.

Ministar finansija Jakub Suljkanović se u ime Vlade TK-a zahvalio MUP-u Tuzlanskog kantona što je prepoznalo potrebu realizacije pomenutog projekta, koji je podržan od starne Vlade i Skupštine TK-a. Vlada TK-a će i u narednom periodu pomoći materijalnom opremanju policije, kao i kadrovskoj popunjenosti MUP-a TK-a, sve u cilju stvaranja povoljne sigurnosne situacije na području našeg kantona, koja će za cilj imati privlačenje stranih investicija.

Iz MUP-a TK-a obavještavaju građane da sva prava iz nadležnosti Odjeljenja za administraciju PU Kalesija (lične karte, putne isprave, vozačke dozvole, registracija motornih vozila i dr.) mogu ostvariti u Kalesiji  u zgradi Policijske stanice Kalesija,  Ulica Trg Šehida.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: