Otvoren obnovljeni objekat Područne škole ”Hrasno Gornje”

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović i pomoćnica ministra za obrazovanje i nauku Mersija Jahić prisustvovali su svečanosti otvaranja nove područne škole ”Hrasno Gornje” JU Osnovne škole ”Tojšići” u Tojšićima.

Područna škola ”Hrasno Gornje” je tokom poplava u maju 2014. godine, bila prilično uništena i neupotrebljiva, te je novi objekat, sa svim potrebnim sredstvima za rad, izgrađen zahvaljujući Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA i lokalnoj samoupravi. Ambasada Turske u BiH  za ovaj objekat izdvojila je 200 000 KM, a zemljište za izgradnju novog objekta osigurala je Općina Kalesija.

”Vlada Tuzlanskog kantona će i u narednom periodu, u skladu sa prioritetima, nastaviti sa rekonstrukcijom mokrih čvorova, krovova, oluka, stolarije, podova, centralnog grijanja i elektroinstalacije, kao i nastaviti sa izgradnjom započetih školskih objekata, i sala za tjelesni odgoj. Za ove namjene u 2016. godini iz sredstava za kapitalna ulaganja i iz sredstava koncesija, izdvojit će se oko 500.000,00 KM. Svakako sredstva iz Budžeta Tuzlanskog kantona nisu dostatna za sve projekte u kojima želimo učestvovati. Zato, želim da iskažem posebnu zahvalnost Ambasadi Turske u BiH, kao i svim učesnicima u realizaciji ovog velikog projekta na doprinosu, saradnji, razumijevanju i finansiranju”, kazao je ministar Muratović.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: