Otvoren 9. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma

U organizaciji Udruženja građana “Citizen” kao i udruženja “Snaga Kalesijske žene”, danas je u Kalesiji otvoren 9. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma.

U ime organizatora obratio se Mersad Hasanović koji je istakao da je zadovoljan odazivom izlagača koji su došli iz više općina kako bi pokazali svoje domaće ali i tradicionalne proizvode.

Hasanović se zahvalio i Općini Kalesija, odnosno načelniku koji svake godine finansijski podržava organizaciju ovog sajma koji je prerastao u tradiciju i iz godine u godinu sve je veći i posjećeniji.

Hasan Sejdinoć ispred Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj u Vladi TK pohvalio je kompletnu organizaciju ovog sajma istakavši da je jako bitno sklapanje prijateljstava među ljudima i povezivanje, kroz ovaj vid organizovanja.

“Kalesija kao općina u budućnosti će sasvim sigurno biti više posjećena, jer ona pruža velike mogućnosti za pokretanje seoskog turizma, a tu su i domaći proizvodi, veliki broj  stećaka što je prednost u odnosu na druge sredine”, istakao je Sejdinović.

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, deveti sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma otvorenim je proglasio savjetnik Fikret Suljkanović.

On je u svom obraćanju kazao da nismo dovoljno iskoristili sva bogastva koja imamo, a to je domaća hrana koja je kvalitetnija i bolja od one koju uvozimo.

Također, je kazao da kod svih se treba probuditi svijest kako bi počeli da više pažnje daju domaćim proizvodima kako bi pomogli sebi, ali i državi BiH.

Nakon što  je sajam proglašen otvorenim Fikret Suljkanović, šef kabineta Mujo Tosunbegović i šef u Službi za privredu i budžet Abdulah Gutić su zajedno sa organizatorima i predstavnikom Ministarstva Hasanom Sejdinovićem obišli štandove na kojima su izloženi proizvodi.

 

 

(Press općine Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: