Općina Kalesija ugostila učesnike MEG projekta

Kalesija je danas domaćin Trećeg sastanka projekta općinskog i okolišnog ekonomskog upravljanja (MEG) za predstavnike lokalnih vodovodnih preduzeća i predstavnike partnerskih jedinica lokalne samouprave.

Prema riječima Gorana Štefatića, menadžera MEG projekta UNDP-a u BiH, Kalesija je na ovaj način nagrađena zbog angažovanosti predstavnika općine Kalesija i JP „Vodovod i kanalizacija“ u ovom projektu. Dodao je da je Općinsko vijeće Kalesija među prvim donijelo Odluku o davanju saglasnosti Općinskom načelniku za zaključenje ugovora o pružanju vodnih usluga na području općine Kalesija.

Obraćajući se učesnicima sastnka, Fadil Alić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija je svima zaželio dobrodošlicu i poželio im da se ugodno osjećaju u Kalesiji. Također, naglasio je da je održavanje ovakvih sastanaka jako korisno za učesnike ovog projekta, općine i vodovodna preduzeća, a da bi najveću korist od ovog projkta u budućnosti trebali imati građani.

Inače, projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) je dio Programa saradnje Švicarske u BiH, u domenu  Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH). Općina Kalesija je odabrana za jednu od 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave s kojima će MEG projekat raditi tokom četiri naredne godine.

Općine kod kojih bude vidljiv napredak bit će nagrađene grant sredstvima u maksimalnom iznosu do 160 000 CHF. Pored toga, općine sa boljim rezultatima u MEG projektu će lakše i brže osigurati sredstva kroz razne projekte domaćih i međunarodnih fondova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: