Općinsko vijeće Kalesija sutra razmatra Odluku o poskupljenju vode

Predsjedavajući Enes Idrizović je zakazao 30.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati u četvrtak, 30.aprila u Sali BKC-a Alija Izetbegović Kalesija, sa početkom u 10 sati.

S obzirom da, zbog pandemije koronavirusa, više od dva mjeseca nije bilo sjednice, predožen je obiman dnevni red od 24 tačke.

Pred vijećnicima će se , između ostalog naći:  Odluka o dopuni Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata, Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Cjenovnika komunalnih usluga distribucije vode za piće i odvodnje otpadnih voda na području općine Kalesija i Odluke o dodjeli Općinskih priznanja.

Razmatrat će se i Plan asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2020. godini, Izvještaj o radu Općinskog načelnika za 2019. odinu, Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01. – 31.12.2019.godine, Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za 2019. godinu.

Na ovoj sjednici bit će razmatrani Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva i kalesijskih javnih ustanova: “Centar za socijalni rad” Kalesija, BKC“Alija Izetbegović” Kalesija, i “Dom zdravlja” Kalesija.

DNEVNI RED

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kalesija.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenamai dopunama Regulacionog plana proizvodno-poslovne zone “Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa”.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o dopuni Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata.
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Cjenovnika komunalnih usluga distribucije vode za piće i odvodnje otpadnih voda na području općine Kalesija.
 6. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o zaključenju ugovora o prodaji nekretnine putem javnog nadmetanja – licitacije …
 7. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli Općinskih priznanja.
 8. Razmatranje i donošenje Akcionog plana za djecu općine Kalesija za period 2020 – 2022.godina.
 9. Razmatranje i usvajanje Plana asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2020. godini.
 10. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog načelnika za 2019. godinu.
 11. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01. – 31.12.2019.godine.
 12. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za 2019. godinu.
 13. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog pravobranilaštva za 2019. godinu.     
 14. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o realizaciji Plana asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija za 2019. godinu.
 15. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu za 2019.godinu:

a)JU “Centar za socijalni rad” Kalesija,

b)JU BKC“Alija Izetbegović” Kalesija,

c)JZU “Dom zdravlja” Kalesija.

     16. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu upravnih odbora javnih ustanova u 2019. godini čiji je osnivač općina Kalesija:

a)JU “Centar za socijalni rad” Kalesija,

b)JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija,

c)JZU “Dom zdravlja” Kalesija.

17. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Općinskog suda u Kalesiji u 2019. godini.

18. Razmartranje i prihvatanje Informacije o radu Porezne uprave – Ispostava Kalesija za 2019.godinu.

19. Razmatranje i prihvatanje Informacije o radu Biroa za zapošljavanje Kalesija za 2019.godinu.

20. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju kriminaliteta na području općine Kalesija sa posebnim osvrtom na KD-LA protiv imovinskih delikata za 2019.godinu.

21. Razmatranje i prihvatanje Informacije o provedbi Plana kapitalnih ulaganja u JZU Dom zdravlja Kalesija za 2019 godinu.

22.Razmatranje i prihvatanje Informacije o boravku raseljenih lica i ostvarenom povratku na području općine Kalesija u 2019.godini.

23. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na I polugodištu školske 2019/2020. godine.

24. Razmatranje i prihvatanje Informacije o aktinostima na prevenciji sprečavanja širenja koronavirusa COVID – 19.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: