Općinsko vijeće Kalesija usvojilo Odluku o privremenom finansiranju

16:53 – ZAVRŠENA JE PRVA VANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KALESIJA

16:52 – Sead Džafić (načelnik općine) – Hvala Vam na usvojenom Odluci i ovim ste pokazali da možemo biti tim i da možemo zajedno raditi.

16:51 – Jednoglasno je usvojena Odluka o privremenom finansiranju općine Kalesija

16:51 – Edis Mujanović (SBB) – Klub SBB-a će podržati ovu Odluku

16:47 – Mujo Mukić (NiP) – Ova Odluka i vanredna sjendica ima opravdan karakter hitnosti, jer smo morali ranije donijeti Odluku o privremenom finansiranju. Pitam se na koji način su do sada isplaćivane obaveze općine Kalesija i da li su stvarane nove obaveze. Iako ne pripadamo matematičkoj koaliciji glasat ćemo za ovu Odluku. Naš budžet će imati velike probleme, jer su stvoreni deficiti iz ranijeg perioda. Vidjet ćete da ćemo doći u žestok kolaps, ali se nadam da neće biti socijalnih nemira od strane radnika uprave i preduzeća. Odluka je otklanjanje poteškoća u funkcionisanju organa uprave.

16:45 – Abdulah Gutić (pomoćnik načelnika) – Ukoliko se budžet ne usvoji do kraja godine pristupa se donošenju Odluke o privremenom finansiranju. Ovom odlukom se ne mogu započinjati nove kapitalne investicije, ali se mogu realizovati one investicije koje su započete ranije. Budžet se mora donijeti do 31.marta 2021.godine .

16:43 – Usvojen je dnevni red sa samo jednom tačkom: Odluka o privremenom finansiranju općine Kalesija za period 01.01.do 31.03.2021.godine

Počela je Prva vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija na kojoj se razmatra Odluka o privremenom finansiranju općine Kalesija za prva tri mjeseca ove godine.

Podsjećamo, vijećnici su na današnjem nastavku konstituirajuće sjednice izabrali rukovodstvo Općinskog vijeća Kalesija. Novi predsjedavajući je Mensur Hukić (NBL), dok je njegov zamjenik Jasmin Osmančević (SD).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: