Općinsko vijeće Kalesija danas razmatra Odluku o povećanju paušala

Predsjedavajući Mensur Hukić zakazao je 5.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija koja će se održati u Sali BKC-a Alija Izetbegović Kalesija, sa početkom u 10 sati.

Predložen je dnevni red od devet tačaka.

Vijećnici će razmatrati Odluku o dodjeli priznanja „Ponos Općine Kalesija“ učenicima završnih razreda osnovnih škola iz općine Kalesija, Odluku o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Kalesija i Odluku o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Na dnevnom redu je i Razmatranje i donošenje Odluke o obrazovanju Komisije za drugostepeno upravno rješavanje, Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i postupku za ostvarivanje prava na obavezno zdravstveno osiguranje lica u statusu socijalne potrebe na području općine Kalesija i Plana jesenje sjetve za 2021. godinu.

Pred vijećnicima će se naći i Izvještaj o radu i poslovanju u 2020. godini javnih preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija: JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” d.o.o. Kalesija i JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija, Informacija – Zdravstveno stanje stanovništva, organizacija zdravstvene zaštite i analiza apsentizma u općini Kalesija za 2020. godinu i Informacije Informacija o radu i finansijskom poslovanju Javnog preduzeća “Regionalna deponija” d.o.o. Zvornik za 2020. godinu.

Nezvanično, predložene su i dopune dnevnog reda, a posebnu pažnju javnosti izazvala je predložena Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknade vijećnicima, kojom se traži da se dosadašnja naknada vijećnicima sa 350 KM povećava na 650 KM, a dnevnica sa 50 na 100 KM. Kako su prednijeli pojedini mediji, inicijatori predložene Odluke su predsjednici Klubova političkih subjekata koji imaju predstavnike u Općinskom vijeću Kalesija, osim predsjednika kluba Naroda i pravde.

Među dopunama dnevnog reda još su Odluke o saglanosti za prodaju nekretnina (zemljišta),  Odluka o izmjenama i dopunama Regulacionog plana i Izvještaji o radu javnih preduzeća….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: