Općinsko vijeće Kalesija usvojilo Odluku o dodjeli općinskih priznanja (UŽIVO)

15:48 – ZAVRŠENA JE 14.REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KALESIJA

15:46 – Do kraja sjednice razmatrane su Informacija  o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na I polugodištu školske 2017/2018. godine i  Informacije o higijensko – epidemiološkoj situaciji i stanju opšte i komunalne higijene na području opštine Kalesija za 1.1 – 31.12.2017. godine.

15:40 – Usvojen je Plan asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2018. godini

15:34 – Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama.

15:31 – Usvojena je Odluka o izmjenama Odluke o dostavi i prijemu materijala elektronskim putem

15:25 –  Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Općinskog pravobranilaštva Kalesija

15:23 – Općinsko vijeće je usvojilo i Odluku o davanju na korištenje prostora u zgradi „Zvorničanka“ JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija

15:18 –  Usvojena je i Odluka o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP „Veterinarska stanica“ o.o. Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora  JP „Veterinarska stanica“  d.o.o. Kalesija.

15:13 – Usvojena je Odluka o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP „Vodovod i kanalizacija Kalesija“ d.o.o. Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora JP „Vodovod i kanalizacija Kalesija“ d.o.o. Kalesija

15:06 – Usvojena je Odluka o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kalesija

15:04 – U toku je razmatranje Odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kalesija

15:03 – Općinsko vijeće je jednoglasno usvojilo i Odluku o gubitku statusa javnog dobra u općoj upotrebi.

15:02 – Jednoglasno je usvojena Odluka o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju priključnog dalekovoda 2 x110 kV (ulaz-izlaz) za TS 110/10(20) kV Kalesija sa priključkom na postojeći dalekovod 110 kV TS Zvornik (Glumina) – TS Tuzla 5 (Dubrave)

14:59 – U toku je razmatranje Odluke o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju priključnog dalekovoda 2 x110 kV (ulaz-izlaz) za TS 110/10(20) kV Kalesija sa priključkom na postojeći dalekovod 110 kV TS Zvornik (Glumina) – TS Tuzla 5 (Dubrave)

14:57 – Usvojena je Odluka o usvajanju Regulacionog plana “Proizvodno-poslovne zone Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa “.

14:50 – Zijad Kulanić (pomoćnik načelnika) – Autobusko stajalište nije ucrtano u ovom Regulacionom planu. Regulacioni plan je fleksibilan i otvoren za investitore. Vrsta i namjena objekta se definiše prema potrebama investitora. Održana je javna rasprava kojoj su prisustvovali predstavnici samo tri privredna subjekta. Željeli smo čuti njihove stavove prije usvajanja Regulacionog plana, ali nije bilo interesa. Nastojat ćemo da cijena bude niža.

14:47 – Mensur Hukić (NLSDž) – Usvajanjem Regulacinog plana stvaramo preduslove za investicije i nova zapošljavanja. Sad slijedi period prezentacij i pozivanje investitora. Sa ministarstvom poljoprivrede moramo naći rješenje kako bi se oslobodilo zemljište u poslovnoj zoni.

14:44 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesiju) – Moramo voditi računa o povoljnoj cijeni, kako bi bili konkurentniji od drugih. Svi kapaciteti i naše prednosti moraju se adekvatno predstaviti. Trebamo naći nekoga ko će kvalitetno predstaviti Kalesiju i ponuditi pogodnosti za poslovni ambijent.

14:42 – Armin Karić (SDP) – pohvalio bih ovu Odluku i mislim da bi je trebali jednoglasno usvojiti. Interesuje me kakva će biti cijena? Smatram da bi trebali prilagoditi cijene za potencijalne investitore.

14:32 – Isidora Karan, predstavnica firme AD “Projekt” Banja Luka predstavila je vijećnicima Regulacioni plan .

14:30 – Trenutno je na dnevnom redu Odluka o usvajanju Regulacionog plana “Proizvodno-poslovne zone Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa “.

14:29 – Sa 16 glasova ZA i 5 protiv usvojena je Odluka o određivanju lokacije za gradsku i prigradsku autobusku stanicu u Kalesiji

14:25 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesija) – Pauzu smo uzeli zbog konsultacija kluba zboh hitnosti donošenje ove Odluke. Klub neće podržati ovakvu Odluku.

14:25 – Nakon pauze nastavljena je 14.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija.

13:04 – PAUZA

12:55 – Senad Šmigalović (SDP) – Ovo je obmanjivanje javnosti od strane opozicije. Pogledajte u kakvom je stanju autobuska stanica, koja izgleda tri puta lošije nego u vrijeme kada smo je dali u zakup.

12:52 – Hasiba Kurtić (SDA) – Zalažem se da se omogući ulaganje našim investitorima. Ovdje se “kudi” ono što je prije rađeno, a šta smo mi uradili u ovom mandatu? Koliko je radnika zaposleno u nekom novom projektu u realnom sektoru? Prošlo je dvije godine mandata a nismo ništa uradili.

12:46 – Fikret Suljkanović (savjetnik načelnika) – Autobuska stanica u Kalesiji ne postoji. Firma koja je držala pod zakupom stanicu više ne postoji. Ova stanica ima za cilj da se dio saobraćaja pomjeri iz centra Kalesija. Trebamo se ponositi investicijom firme Bingo. Ovdje se svako dobro koje se želi uraditi nastoji negativno predstaviti. Projekti koje smo kandidovali nisu “šuplja priča”. Hladnjača nije započela zato što su neki naši prethodnici dodijelili zemlju na 10 godina. Niti jedan dunum zemlje načelnik nije imao na raspolaganju da dodijeli investitoru.

12:44 – Fadil Alić (samostalni vijećnik) – Molim Vas radi svih onih koji časno rade svoj posao nemojte vrijeđati ljude koji nisu u privredi

12:42 – Mujo Kadić (NLSDž) – Radim u Kalesiji već 36 godina. Ja nikad nisam sjeo sa te autobuske stanice. Zašto autobuska stanica nikada nije proradila. Neophodno je da izmjestimo autobusku stanicu iz centra Kalesije. Zašto autibusku stanicu koja ej izgrađena nikada nije puštena u rad?

12:40 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesiju) – Imate većinu i odlučujte tako, to je vaša stvar, ali ne možete nama davati instrukcije kako ćemo mi glasati. Izgradnja ovog projekta gasi autobusku stanicu koja je u vlasništvu općine Kalesije. Nemojte da rušite nešto naše. Ovo je rušenje autobuske stanice općine Kalesija.

12:37 – Mensur Hukić (NLSDž) – Određeni broj vijećnika na najvljenu investiciju gledaju kao na neku pogrešnu odluku. Za mene je to u najmanju ruku nejasna situaciju. Nama vijećnicima bi trebala biti čast i zadovoljstvo da usvojimo odluku koja će doprinijeti novim investicijama i novom zapošljavanju

12:35 – Fadil Alić (samostalni vijećnik) – na području općine Kalesija već postoji 12 benzinskih pumpi. Volio bih da riješimo problem koji smo napravili mještanima Međaša i Petrovica.

12:34 – Hasiba Kurtić (SDA) – Još jedna benzinska pumpa nije nam od opšteg značaja. Od stanice i benzinske pumpe više bi me obradovalo da znamo šta je sa projektom izgradnje hladnjače u Kalesiji. Voljela bih da načelnik prisustvuje sjednicama i da nam objasni neka od pitanja.

12:31 – Rašid Vildić (BPS) – Odluka je dobra za građane općine Kalesija i zahvaljujem se načelniku koji pokušava dovesti investitore u Kalesiju

12:30 – Huso Atlagić (NLSDž) – Ovo je još jedan dokaz kako načelnik dovodi privrednike u Kalesiju. Ne znam u čemu je problem ako se otvori još jedna benzinska pumpa u Kalesiji?

12:27 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesiju) – Ovdje se pod okriljem autobuske stanice planira graditi benzinska pumpa. Našu autobusku stanicu ćemo ugasiti a dati privatniku da gradi stanicu. Autobuska stanica će biti pro forme, jer se želi izgraditi benzinska pumpa

12:25 – Na dnevnom redu je Odluka o određivanju lokacije za gradsku i prigradsku autobusku stanicu u Kalesiji

12:23 – Općinsko vijeće Kalesija je jednoglasno usvojilo Odluku o kriterijima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu

12:22 – Elvir Brkić (samostalni vijećnik) – Radi se o dobroj Odluci, a najbitnije je povećanje sredstava za eventualno uginuće stoke. BiH je dvanaesta u svijetu po proizvodnji malina i dobro je da postičemo proizvodnju maline. Dobro bi bilo uvrstiti i premije za proizvodnju pilećeg mesa.

12:19 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesiju) – Ovdje se duže vrijeme vodi „tajni rat“ protiv velikih proizvođača.  Ako treba povečati sredstva i ja ću glasati za takvu Odluku. „Agrovis“ nije fantomska firma jer ima preko 150 grla. Ovom Odlukom će biti oštećene velike farme. Ne može biti ista naknada za 3 i 100 grla.  Tražim od nadležne Službe da mi dostave podatke koliko je bilo uginuća stoke u prošloj godini.

12:14 – Abdulah Gutić (pomoćnik načelnika) – Odluka se svake godine provodi u skladu sa Programom

12:12 – Na dnevnom redu je Odluka o kriterijima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu

12:10 – Jedoglasno je usvojena Odluka o dodjeli općinskih priznanja

12:10 – Galib Softić (SDP) – Huso Turić je zaslužio ovo priznanje, kao i svi ostali dobitinici, i zaslužuje veću pažnju društva

12:09 – Armin Karić (SDP) – Komisija je korektno odradila svoj dio posla. Prijedlog SDP-a je bio Avdo Karić. Završio je fakultet političkih nauka i jedan je od najzaslužnijih za razvoj Kalesije. Isticao se u razvoju privrede, a posebno prilikom izgradnja fabrike Unis TOK. Pozivam načelnika da priznanje dodijeli porodici Avde Karića

12:06 – Damir Džafić (SDP) – Ponosan sam što ću glasati za odluku u kojoj nema nepotizma. Po prvi put imamo prijedložene osobe koje su to zaslužile. Drago mi je da će tri nagrade biti dodijeljene zaslužnim sportistima. Napokon će općinska priznanja dobiti osobe koje nisu u politici

12:04 – Mensur Hukić (NLSDž) – sva imena su zaslužila priznanja i nadam se da ćemo jednoglasno podoržati Odluku. Ovo je dokaz demokratičnosti nagrada.

12:01 – Rašid Vildić (BPS) – Sva priznanja su zaslužena i podržavam ovakvu Odluku

11:58 – Hasiba Kurtić (SDA) – Prijedlozi su dobri i nadam se da će Odluka biti usvojena

11:57 – Prva tačka dnevnog reda je Odluka o dodjeli općinskih priznanja

U znak priznanja za naročite zasluge građanima, organizacijama, institucijama i drugim fizičkim i pravnim licima koji su se istakli svojim radom, angažiranjem i rezultatima rada, jačanju i unaprjeđenju razvoja općine Kalesija, u povodu 23. maja – “Dana općine Kalesija” dodjeljuju se općinska priznanja kako slijedi:

“Medalja sa zlatnim grbom”

 1. Sinanović Erna iz Miljanovaca – posthumno

“Plaketa sa zlatnim grbom općine Kalesija”

 1. Organizacija demobilisanih boraca općine Kalesija
 2. Turić Huso iz Prnjavora
 3. Odbojkaški klub “Bosna” Kalesija

 

11:56 – Nakon pauze nastavljena je 14.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

11:24 – PAUZA

11:23 – Usvojen je dnevni red 14.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli Općinskih priznanja.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o kriterijima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu.
 3. Odluka o određivanju lokacije za gradsku i prigradsku autobusku stanicu u Kalesiji
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Regulacionog plana “Proizvodno-poslovne zone Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa “.
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju priključnog dalekovoda 2 x110 kV (ulaz-izlaz) za TS 110/10(20) kV Kalesija sa priključkom na postojeći dalekovod 110 kV TS Zvornik (Glumina) – TS Tuzla 5 (Dubrave).
 6. Razmatranje i donošenje Odluke o gubitku statusa javnog dobra u općoj upotrebi.
 7. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kalesija.
 8. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP „Vodovod i kanalizacija Kalesija“ d.o.o. Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora JP „Vodovod i kanalizacija Kalesija“ d.o.o. Kalesija.
 9. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP „Veterinarska stanica“ o.o. Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora  JP „Veterinarska stanica“  d.o.o. Kalesija.
 10. Odluka o davanju na korištenje prostora u zgradi „Zvorničanka“ JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija
 11. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Općinskog pravobranilaštva Kalesija.
 12. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama Odluke o dostavi i prijemu materijala elektronskim putem.
 13. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama.
 14. Razmatranje i donošenje Plana asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2018. godini.
 15. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na I polugodištu školske 2017/2018. godine.
 16. Razmatranje i prihvatanje Informacije o higijensko – epidemiološkoj situaciji i stanju opšte i komunalne higijene na području opštine Kalesija za 1.1 – 31.12.2017. godine.

11:21 – Usvojene su predložene dopune dnevnog reda

11:19 – Predložene su dvije dopune dnevnog reda: Odluka o davanju na korištenje prostora u zgradi „Zvorničanka“ JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija  i Odluka o utvrđivanju lokacije za gradsku i prigradsku stanicu u Kalesiji

11:16 – U toku je razmatranje predloženog dnevnog reda.

11:15 – Enes Idrizović (predsjedavajući vijeća) – S obzirom na posljednja nemila dešavanja u zgradi općine Kalesija odlučili smo se na pojačanu sigurnost tokom sjednice vijeća. Svi oni koji su za današnju sjednicu tražili odobrenje dozvoljeno im je prisustvo sjednicama.

11:12 – Fikret Suljkanović (savjetnik načelnika) – Vijećnici Mujo Mujkić i Fadil Alić će odgovore dobiti u pisanoj formi. Fabrika vode je tehnički spremna da u svakom momentu zaustavi isporuku vode koja nije ispravna. Delegacija turske općine je 09.aprila 2018.godine je posjetila općinu Kalesija. Od nas su  tražili da za pripremu iftara obezbijedimo priključak za vodu i struju. Rekli su da će nas obavijestiti u roku od 24 sata. Nije tačno da mi ne želimo biti domaćin. Priča o ovoj temi još nije završena. Općina Kalesija sa svoje strane nije učinila niti jedan pogrešan potez u pogledu investicije Binga, koja se očekuje. Problem je nastao zbog smjene kantonalne Vlade.

11:05 – Hazim Halilović (pomoćnik načelnika) – Pitanje bunara u Vukovijama datira još iz projektne dokumentacije 2015/2016.godine.  Bunar nije završen i nema govora o zahvatanju Spreče i površinskih voda

11:00 – Enes Idrizović (predsjedavajući OV – NLSDž) – Ko je dao lovnu teritoriju drugoj općini?

10:59 – Jasmin Osmančević (BPS) – Inicijativa da se formira Komisija za bezbjednost saobraćaja kao stalno radno tijelo Općisnkog vijeća Kalesija

10:56 – Elvir Brkić (samostalni vijećnik) – Inicijativa da se izvrši povrat za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta onima koji su uredno izmirili svoje obaveze

10:55 – Mensur Hukić (NLSDž) – Inicijative: da se formira Komisija kako bi se vratio nadzor ribljeg fonda u rijeci Spreča. Da se razmotri zabrana saobraćaja u užem centru Kalesije, ispred BKC-a i Trga šehida, a mišljenja sam da bi i trebalo izmjestiti autobusku stanicu iz centra Kalesije

10:54 – Fadil Alić (samostalni vijećnik) – Otkad je organizacija iftara na otvorenom protivna zakonskim odredbama? Koliko je koštala nabavka polovnog traktora za zimsko čišćenje puteva? Inicijativa da se 08.maj 2018.godine proglasi Danom žalosti na području općine Kalesija, jer je tog dana planirana dženaza posmrtnih ostataka stradalih u Hemlijašima.

10:48 – Senad Šmigalović (SDP) – Da li ljekar porodične medicine ima pravo mijenjati naziv lijeka, bez saglasnosti ljekara specijalista? Na koji način građani Novog Naselje u MZ Tojšići mogu riješiti pravo vlasništva nad na zemljištu koje su kupili 80-tih godina? Inicijativa da se u čekaonica u područnim ambulantama postave klima uređaji

10:35 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesiju) – zamolio bih sekretara vijeća da obrazloži prisustvo sjednicama vijeća zastupnika sa viših nivoa vlasti. Pod kojim okolnostima i šta se dešavalo u zgradi općine Kalesija kada se spalio Ibro Okić? Šta se desilo sa teretnim motornim vozilom za odvoz smeća koje je nabavljeno prije mjesec dana? Inicijativa da se obustave radovi na bušenju bunara na lokaciji „Krušik“, jer takav bunar ima određene standarde koji se moraju ispunjavati. Tražim da meni i grupi vijećnika, koji žele,  obezbijedi posjeta JP “Vodovod i kanalizacija” kako bi provjerili standarde po kojima se radi.

10:33 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesiju) – zamolio bih sekretara vijeća da obrazloži prisustvo sjednicama vijeća zastupnika viših nivoa vlasti. Pod kojim okolnostima i šta se dešavalo u zgradi općine Kalesija kada se spalio Ibro Okić? Šta se desilo sa teretnim motornim vozilom za odvoz smeća koje je nabavljeno prije mjesec dana?

10:28 -Galib Softić (SDP) – Da KP Komunalac u potpunosti izvršava svoje obaveze prema građanima, jer postoje informacije da se ne vrši redovan odvoz smeća. Predlažem da Komunalac kupi manje vozilo koje bi moglo prići na sve lokacije.

10:26 – Armin Karić (SDP) – Da se izmjeste prostorije laboratorije u Domu zdravlja Kalesija.  Da se jedna od ulica u MZ Sarači – Lipovice nazove po Besimu Aliću, nosiocu priznanja „Zlatni ljiljan“

10:25 – Damir Džafić (SDP) – Kada će biti nastavljeni radovi na izgradnji vodovoda u Seljublju? Da li za vrijeme rada Doma zdravlja u Domu zdravlja predstavnici farmaceutskih kuća mogu vršiti promociju svojih proizvoda? Kada će doći do formiranja Komisije za bezbjednost saobraćaja?

10:21 – Hasiba Kurtić (SDA) – Dokle se došlo sa izgradnjom poslovnog objekta preduzeća „Bingo“ u Vukovijama, kada će početi izgradnja?

10:20 – Huso Atlagić (NLSDž) – Da nadležne inspekcije izađu na teren u Vukvoijama, gdje su pojedini mještani izveli kanalizaciju u kanale

10:19 – Fadil Alić (samostalni vijećnik) – Na jedno pitanje nisam dobio odgovor. Riječ je o sredstvima za vjerske zajednice, koja su prebačena na mjesne zajednice. Nisam dobio odgovor na pitanje: ko iz vjerske zajednice opstruira investicije u Kalesiji?

10:15 – Mujo Mujkić (Klub za bolju Kalesiju) – Federalnom poslaniku Rasimu Omeroviću je zabranjen ulazak u salu za sjednice Općinskog vijeća. Nezadovoljan sam odgovorom na vijećničko pitanje. Tražim da se laboratorijski nalazi u Domu zdravlja Kalesija rade i srijedom. Također, nezadovoljan sam odgovorom na pitanje u vezi sa izgradnjom zgrade vodovoda. Imamo primjedbe na kvalitet izvođenja radova. Do sljedeće sjednice vijeća poslat ću vam prijavu Tužilaštvu, jer ste mi onemogućili da dobijem tražene informacije u vezi sa izgradnjom zgrade JP Vodovod i kanalizacija.

10:10 – Sjednici prisustvuje 21 vijećnik, dok je odustno 6 vijećnika

10:08 – Intoniranjem državne himne započela je 14.redovna sjendica Općinskog vijeća Kalesija

10:01 – Očekuje se početak 14.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Enes Idrizović zakazao je 14. redovnu sjednicu vijeća koja će se održati danas (subotu, 28. aprila), sa početkom  u 10 sati. Na dnevnom redu ove sjednice naći će se 14 tačaka. Vijećnici će, između ostalog, razmatrati Odluku o dodjeli općinskih priznanja, koja će biti dodijeljena 23. maja u povodu Dana općine Kalesija.

Razmatrat će se Odluka o usvajanju Regulacionog plana “Proizvodno-poslovne zone Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa i Odluka o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju priključnog dalekovoda. Općinsko vijeće će razmatrati i Odluke o imenovanju predsjednika i članova upravnih i nadzornih odbora kalesijskih javnih preduzeća i ustanova, Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama i Plan asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2018. godini.

Također, planirano je razmatranje Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na I polugodištu školske 2017/2018. godine i Informacije o higijensko – epidemiološkoj situaciji i stanju opšte i komunalne higijene na području općine Kalesija.

DNEVNI RED

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli Općinskih priznanja.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o kriterijima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Regulacionog plana “Proizvodno-poslovne zone Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćeteništa “.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju priključnog dalekovoda 2 x110 kV (ulaz-izlaz) za TS 110/10(20) kV Kalesija sa priključkom na postojeći dalekovod 110 kV TS Zvornik (Glumina) – TS Tuzla 5 (Dubrave).
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o gubitku statusa javnog dobra u općoj upotrebi.
 6. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kalesija.
 7. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP „Vodovod i kanalizacija Kalesija“ d.o.o. Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora JP „Vodovod i kanalizacija Kalesija“ d.o.o. Kalesija.
 8. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti Skupštini JP „Veterinarska stanica“ o.o. Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora  JP „Veterinarska stanica“  d.o.o. Kalesija.
 9. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Općinskog pravobranilaštva Kalesija.
 10. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama Odluke o dostavi i prijemu materijala elektronskim putem.
 11. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama.
 12. Razmatranje i donošenje Plana asfaltiranja i rekonstrukcije putnih pravaca na području općine Kalesija u 2018. godini.
 13. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na I polugodištu školske 2017/2018. godine.
 14. Razmatranje i prihvatanje Informacije o higijensko – epidemiološkoj situaciji i stanju opšte i komunalne higijene na području opštine Kalesija za 1.1 – 31.12.2017. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: