Općinski vijećnici sebi povećali paušale

Općinsko vijeće Kalesija je donijelo Odluku izmjenama Odluke o utvrđivanju naknada Općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg, članovima Kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće Kalesija

Paušali su 350 KM povećavani na 650 KM, a dnevnica sa 50 na 100 KM.

Za ovakvu Odluku je glasalo 20 vijećnika, dok su 3 vijećnika bila protiv.

Protiv Odluke su bila dva vijećnika NIP-a (Admir Karić i Mujo Mujkić) i Hasad Imamović (SBB), dok su svi ostali vijećnici, koji su bili prisutni u sali u vrijeme glasanja, bili ZA donošenje ove Odluke.


Admir Karić (NIP) – Za jedan mandat ćemo dodatno koštati građane općine Kalesija sa skoro pola miliona maraka. Odluka je skandalozna u vrijeme pandemije. Mene lično košta mandat u Općinskom vijeću Kalesija, ali to nije razlog za povećanje paušala. Pozivam vas da još jednom razmotrite ovu odluku i da se ona povuče sa dananje sjednice. Vidjeli ste javnost je protiv toga.

Mujo Mujkić (NIP) – Mislim da se ova tačka trebala povući sa dnevnog reda. Paušali u Kalesiji su najmanji i treba tako da ostane, kako radimo. Puno toga lošeg je urađeno u prošlom mandatu, a nastavljeno i u ovom. Smjenili ste Halila Aščića na osnovu zahtjeva načelnika Seada Džafića. Ovo je sramna odluka po kojoj vijećnici sami sebi povećavaju paušal. Nemoralno je tražiti povećanje, u vremenu u kojoj živomo, a pored toga Općina je u deficitu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: