Općinski načelnik razgovarao sa predstavnicima Vijeća MZ Zukići

Problem struje u MZ, vodovodna mreža i odvoz otpada samo su neki problemi koji muče stanovnike kalesijskog naselja Zukići, sa kojim je danas upoznat i načelnik Sead Džafić.

Općinski načelnik Sead Džafić razgovarao je sa predsjednikom Vijeća MZ Zukići Eminom Ahmetovićem i članovima Vijeća  Esedom Džanićem, Alijom Ročevićem i Hrustom Ahmetovićem o navedenim problemima te pomoći koju Općina može pružiti kako bi se oni što prije rješili.

Nedostatak vode je najveći problem u ovoj MZ tvrdi predsjednik Emin Ahmetović, a tu je i problem odvodnje otpadnih voda koje završavaju na lokalnom putu.

On je načelnika upoznao i sa sve većom pojavom divljih deponija u i oko Zukića koje nastaju, jer mještani nemaju regulisan odvoz otpada, odnosno većina mještana nema potpisane ugovore za odvoz otpada iako je ona zakonski obavezna pa ono završava u potocima i njivama.

Također od načelnika je zatražena i pomoć u priključivanju prostorija MZ Zukići na elektro mrežu, što je načelnik obećao i u narednim danima će to biti i završeno.

Načelnik je obećao da će se uključiti i u rješavanje problema oko nedostatka vode u ovom naselju, upoznavši predstavnike Vijeća MZ da će Općina Kalesija u narednom periodu tražiti nove izvore vode u istočnom dijelu općine koji bi bili dovoljni za snabdijevanje ovog i okolnih naselja.

Predsjednik MZ Ahmetović je pohvalio i dosadašnji rad načelnika, istakavši da se obratio za nasipni materijal što je u rekordnom roku i bilo rješeno, odnosno odobreno od strane načelnika.

Općinski načelnik rekao je da će zadužiti direktora KP “Komunalac” Edisa Mešića da obiđe Zukiće i da se sklope ugovori o odvozu smeća koje će biti regulisano i tačno će se znati kojim danom je ovo naselje planirano za odvoz otpada.

On je pozvao mještane MZ Zukići da se uključe u javnu raspravu o Nacrtu Odluke o budžetu za 2018.godinu i da kandiduju projekte koji su prioritetni za narednu godinu kako bi se oni što prije rješili i kako bi se pomoglo stanovništvu.

Ja sam obećao da ću biti načelnik svih građana i tako će biti u mom mandatu, nijedno naselje neće biti izostavljeno kada je u pitanju pomoć Općine Kalesija, rekao je načelnik Džafić na kraju sastanka.

 

Press općine Kalesija

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.