Općinski načelnik pomogao FK Sloga iz Tojšića

Općinski načelnik Sead Džafić održao je jučer sastanak sa predsjednikom FK Sloga Tojšići Emirom Zulfićem i sa članom uprave Safetom Šahmanovićem, a vezano za stanje u ovom klubu koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

Predsjednik Emir Zulfić načelnika je upoznao sa teškom finansijskom situacijom u kojoj se klub nalazi na samom početku ove sezone.

Svi klubovi u Kalesiji imaju poteškoća u procesu finansiranja i ja se trudim u skladu sa mogućnostima da svima pomognem. Sada smo uspjeli izdvojiti 5.000 KM za ovaj klub i mislim da će im dobro doći da prevaziću ovu krizu koju imaju, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao i vlasnike privrednih društava na području Kalesije da izdvoje određena novčana sredstva za sportske klubove i da pomognu da mladi ostaju u domovini i bave se sportom.

Emir Zulfić se zahvalio načelniku Seadu Džafiću istakavši da ovo nije prvi put da on kao načelnik izdvaja sredstva za pomoć Slogi, a u više navrata je pomogao i kao vlasnik kompanije Unis Tok.

Predsjednici sportskih klubova u Kalesiji znaju kako je teško funkcionisati bez pomoći Općine Kalesija i Sportskog saveza. Mi se zaista zahvaljujemo načelniku jer ovaj novac ćemo usmjeriti u naše mlade fudbalere i uplate koje su neophodne za normalno funkcionisanje kluba, istakao je Zulfić.

Press općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: