Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Vijeća MZ Kalesija Gornja

Nakon zbora mještana naselja Kalesija Gornja na kojem su izrazili svoje nezadovoljstvo određivanjem lokacije za izgradnju pretovarne stanice za otpad u ovom naselju, općinski načelnik Sead Džafić danas je održao sastanak sa predsjednikom Vijeća MZ Muhamedom Osmanovićem i članom Husom Atlagićem.

Na sastanku načelnik je kazao da se pretovarna stanica za razvrstavanje otpada u Kalesiji Gornjoj neće graditi ako samo jedan mještanin bude protiv.

Ja nikada neću ići na štetu građana. Tačno je da smo na Općinsko vijeće kandidovali ovu tačku, ali ćemo prije izgradnje pretovarne stanice za razvrstavanje otpada uraditi eleborat o njenoj opravdanosti , rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je predsjednika Vijeća MZ Kalesija Gornja Muhameda Osmanovića i člana Huso Atlagića upoznao i sa Odlukom Općinskog vijeća koja je donesena 2007. Godine kojom je određena lokacija za stočno groblje.

Tada su neki drugi ljudi bili na vlasti, ali oni koji su sada najglasniji protiv tog stočnog groblja predstavljaju tu politiku koja je odredila lokaciju za stočno groblje i isto smjestila u Kalesiju Gornju, zaključio je Džafić.

Na sastanku je načelnik obećao da će Općina Kalesija pomoći oko završetka radova na izgradnji mjesnog vodovoda kako bi i mještani Kalesije Gornje imali nesmetanu isporuku vode.

Predsjednik Vijeća MZ Kalesija Gornja Muhamed Osmanović  zahvalio se načelniku na svemu što čini kako bi sve mjesne zajednice bile ravnomjerno zastupljene u raspodjeli sredstava.

Mi imamo čovjeka koji se domaćinski ponaša kada je u pitanju Budžet svih nas. Zaista je dobro da smo razgovarali i da smo dobili obećanje da se pretovarna stanica za razvrstavanje otpada neće graditi na našoj teritoriji. To je dokaz da se misli na građane i da niko nikada neće ništa učiniti ukoliko građani nisu zadovoljni, kazao je Osmanović.

(Press općineKalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: