Općinska izborna komisija Kalesija: Plan izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska

Općinska izborna komisija Kalesija na sjednici održanoj 07.07.2020. godine donijela je, Plan izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska.

Izvod iz Centralnog biračkog spiska bit će izložen na uvid javnosti u trajanju od 30 dana, u periodu od 18.07. do 17.08.2020. godine.

Po prijemu i umnožavanju Izvoda iz  Centralnog biračkog spiska od strane Općinske izborne komisije,  isti će se izložiti: u Centru za birački spisak koji se nalazi u zgradi općine Kalesija, ulica Patriotske lige 15. drugi sprat, kancelarija broj 29, prostorijama Mjesnih zajednica za pripadajuća naselja i ulice i kod predsjednika Vijeća mjesnih zajednica uz obavijest da su dužni omogućiti građanima uvid u dostavljeni spisak,       

Sva zainteresovana lica u naznačenom vremenu mogu provjeriti svoje podatke u izvodu iz Centralnog biračkog spiska.

Birači koji u periodu izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska uoče nepravilnosti  i pogrešne podatke imaju pravo zahtijevati njihovu ispravku ili dopunu kod nadležnog organa.  

Izvod iz Centralnog biračkog spiska za raseljena lica nalazit će se u Centru za birački spisak, i ista mogu provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa i opredijeliti se za biračku opciju (općina, odnosno mjesto glasanja i način glasanja-lično ili u odsustvu) najkasnije do 01.09.2020. godine.

Obavještenje javnosti o trajanju izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska, mjesta na kojima će izvodi iz Centralnog biračkog spiska biti izloženi-dostupni kao i obavještavanje raseljenih lica o načinu određivanje biračke opcije u centru za birački spisak će se vršiti putem Neon TV, Radio Ferala, službene internet stranice općine Kalesija, web portala – Nezavisni kalesijski portal, infoplus.ba, Kalesijske – novine i putem štampanih plakata.    

Sve neophodne informacije i provjere mogu se dobiti u Centru za birački spisak  Kalesija u vremenu od 08 – 15 sati i na tel. 035  367 – 706 i 035 367 – 721 ili  kod Općinske izborne komisije na tel. 035 367 – 710 i 035 367 – 714.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: