Općina Kalesija u saradnji sa USAID-om organizuje promociju energetske efikasnosti

Općina Kalesija u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj USAID, Ekonomija energetske efikasnosti 3E, u okviru „Godine energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu“, organizovala je promociju energetske efikasnosti Info tačke u šalter Sali općine Kalesija, koja će se održati u srijedu 13. novembra sa početkom u 10 sati.

Prisutnima će biti predstavljene brošure sa korisnim energetskim savjetima, priručnici o korištenju obnovljivih izvora energije, te ostali info materijali vezani za energetsku efikasnost koji mogu pomoći građanima da se više educiraju o energetskoj efikasnosti i njenim prednostima.

Cilj ovog projekta je da se u praksi pokaže kako energetska efikasnost štedi novac potrošačima i da je najekonomičniji način smanjenja potrošnje energije. Kako se korištenje energije smanjuje, tako su troškovi za potrošača niži – u vidu nižih računa za grijanje, struju i vodu. Mjere energetske efikasnosti je relativno lako sprovesti, a povrat uloženih sredstava se vraća u kratkom periodu.

Pozivaju se građani, predstavnici privrednih i javnih subjekata da dođu u šalter salu općine Kalesija i steknu nova saznanja o energetskoj efikasnosti i time pomognu prije svega sebi, a zatim i društvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: