Općina Kalesija: Predstavljen projekat “Budi junak svoje zajednice”

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u povodu 12.augusta Međunarodnog dana mladih upriličio prijem za predstavnike Fondacije tuzlanske zajednice i mlade iz Kalesije koji su dio projekta “Omladinska banka”.

Na prijemu, mlade osobe su načelnika upoznale i sa početkom projekta “Budi junak svoje zajednice”, koji započinje sutra na Međunarodni dan mladih osoba i traje do 5.decembra koji se obilježava kao Međunarodni dan volontera.

Emir Bašić menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice načelnika je upoznao o značaju aktivizma mladih, odnosno njihovom radu kroz projekat “Budi junak svoje zajednice”, kako bi mladi krenuli sa realizacijom određenih projekata koji se finansiraju u iznosu od 3.000 KM i koji donose dobro lokalnim zajednicama.

Svoju pomoć u realizaciji projekata mladih osoba obećao je i načelnik Džafić koji je mladima obećao da će biti dio njihovog projekta “Budi junak svoje zajednice” i da će kada su u pitanju mladi njegovu podršku uvijek imati.

Almira Omić članica Omladinske banke Kalesije zahvalila se na svemu onome što načelnik čini kako bi mladi bili u boljem položaju. Ona je pohvalila i angažovanje načelnika kada je u pitanju pomoć mladima koji su u sportskim klubovima i udruženjima.

Mladi su također istakli problme koji se tiče nedostatka prostora za rad svih mladih sa područja Kalesije, istakavši da u većini slučajeva koriste prostorije MZ u Kalesiji za radionice i održavanje sastanaka.

Po ovom pitanju, načelnik je obećao da će se nešto poduzeti kako bi mladi imali adekvatne prostorije za rad i djelovanje za dobrobit svih.

Samira Salihović koordinatorica Omladinske banke načelnika je upoznala i sa projektima koji su do sada realizirani u Kalesiji, ali i sa onima koji tek dolaze na red.

Na kraju načelnik Kalsije Sead Džafić mladima je čestitao Međunarodni dan mladih osoba uz želju da ostanu u Bosni i Hercegovini i da je grade za sebe i za generacije koje dolaze.

 

 

Press općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.