Općina Kalesija dobila 136.000 franaka bespovratnih sredstava

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, šef u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazim Halilović u Sarajevu je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) u iznosu od 136.000 švicarskih franaka
(224.000 KM).

Prema riječima Hazima Halilovića na pomenuti iznos Općina Kalesija će izdvojiti i svoja sredstva kako bi se krenulo sa izgradnjom kanalizacione mreže na području naše općine.

Ova sredstva rezultat su dobrog rada Općine Kalesija u okviru projekta MEG, gdje je naša Općina ocijenjena za jednu od boljih.

Ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer pojasnila je da će Vlada njene zemlje tokom naredne četiri godine, koliko će trajati projekt, donirati ukupan iznos od 20 miliona KM, dok će općine i gradovi izdvojiti iznos od oko 6,5 miliona KM.

Ona je istakla da će pomenuta sredstva biti upotrijebljena za obnovu infrastrukture kao što je vodovodna mreža, zatim smanjenje gubitaka vode i sanaciju kanalizacione mreže te ulaganje u poslovno okruženje, podršku preduzetništvu, poticajima i zapošljavanju.

Pored Kalesije, sporazume su potpisali predstavnici i načelnici Bosanske Krupe, Gračanice, Gradačca, Gradiške, Kostajnice, Bosanske Dubice, Prnjavora, Sanskog Mostar, Teslića, Tešnja i Žepča, te gradonačelnici Bihaća, Cazina, Doboja, Prijedora i Tuzle.

 

(Press općine Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: