OO NiP Kalesija: Završeni unutarstranački izbori, Damir Husić izabran za predsjednika, Organizacija nastavlja sa širenjem članstva

U četvrtak (14.10.2021.) je održana Izborna skupština političke organizacije Narod i Pravda u Kalesiji.
 Za predsjednika NiP Kalesija je izabran dosadašnji povjerenik Damir Husić, a dva potpredsjednika su Admir Karić i Nihad Hamzić.

Izvršni odbor će za sada brojati 9 članova, a u skorije vrijeme se očekuje proširenje broja članova IO sa najmanje još dva člana iz zapadnog dijela općine, gdje 3 mjesna/regionalna odbora će još neko vrijeme djelovati kao Povjereništva.

Sastav Izvršnog odbora; Samra Bukvar (predsjednica Organizacije mladih), Arnela Softić (predsjednica Organizacije žena), Samir Sinanović (generalni sekretar), Mujo Mujkić (predsjednik Kluba vijećnika), Almira Gutić, Ševal Nuhanović,  Nihad Hamzić, Admir Karić i Damir Husić.

Na ovaj način su završeni unutarstranački  izbori u NiP Kalesije, gdje se iz faze „povjereništva“ imenovanog od predsjedništva NiP BiH prešlo u fazu rukovođenja putem demokratski izabranih predstavnika, što će biti još jedan pozitivan impuls u procesu izgradnje infrastrukture.

Izbornoj skupštini, odnosno Izbornoj sjednici Općinskog vijeća Narod i Pravda Kalesija, prethodili su izbori u mjesnim ograncima.
Općina Kalesija broji 24 mjesne zajednice, a u NiP Kalesija su odlučili na potez „spajanja“  prirodno spojenih mjesnih zajednica, kreiravši 10 svojevrsnih „regionalnih“ odbora koji će djelovati u narednom periodu pod okriljem OO NiP Kalesija.
Za predsjednike osnovnih jedinica su izabrani različiti profili osoba, od mladih do penzioera, u jednoj mjesnoj/regionalnoj organizaciji za predsjednicu je izabrana žena.
Po dva delegata iz svih mjesnih/regionalnih organizacija su učestvovali u radu Općinskog vijeća (Skupštine).
Za predsjednicu Općinskog vijeća (Skupštine) je izabrana Almira Gutić.
Nakon što je je izabran sastav Izvršnog odbora (4 po funkciji, a 5 putem glasanja), na skupštinskoj pauzi zasjedao je IO koji je jednoglasno izabrao Damira Husića za predsjednika, te su prijedlog dostavili članovima Općinskog vijeća.
Općinsko vijeće je jednoglasno potvrdilo imenovanje predsjednika NiP Kalesija na mandat od 5 godina.

Uskoro slijedi Izborna skupština u Tuzlanskom kantonu, a za novembar je zakazan Kongres Narod i Pravda BiH.

„U proteklih nešto više od godinu dana Narod i Pravda Kalesija je građanima kroz praksu, a ne samo riječima, pokazala da političko djelovanje može biti u interesu javnosti, transparetntno i potpuno otvorenu saradnju sa građanima u svim djelovima općine, bez obzira na politički, socijalni, ekonomski, ili bilo koji drugi status osoba koje su nam se obratile. U rukovođenju općinskom organizacijom nismo imali pritiske ili neke ‘intervencije’ iz vrha stranke, koja je od samog početka stava da lokalnu tematiku trebaju razmatrati i rješavati isključivo politički predstavnici NiP-a u toj sredini.
Usuđujem se reći da smo jedina politička opcija koja slijedi svoju predizbornu retoriku, pokazavši da nam je predizborni program ujedno i platforma djelovanja a ne dodvoravanja građanima. Kroz Općinsko vijeće Kalesija sa naša dva vijećnika građanima nudimo sasvim drugačiju dimenziju politike, i ono što nas posebno imponuje je činjenica da se baš nama javljaju građani, čak i ‘politički obojeni’ drugim bojama, jer su svjesni da smo jedina opcija koja će njihov problem delegirati i tražiti rješenje problema bez, nažalost općeprihvaćene, lične ugradnje u to.
Počašćen sam što sam u proteklom periodu bio na čelu ove časne grupe ljudi, a povjerenje od strane najaktivnijih da i dalje ja budem na čelu političke organizacije me obavezuje da u narednom periodu budem još aktivniji.
Otvoreni smo za sve građane Kalesije, kako da saslušamo njihove probleme, tako i da postanu dio NiP-a, jer  zajedničkim snagama možemo napraviti promjene koje su nam prijeko potrebne“ – poručio je dr. Damir Husić , predsjednik OO Narod i Pravda Kalesija.

Kancelarija Narod i Pravda Kalesija (ul. Senada Požegića 1, Kancelarija br 5) je dostupna za sve građane ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 13 sati, a kontaktirati nas možete i putem oficijelnog e-maila; kalesija@narodipravda.ba ili putem oficijelne Facebook stranice Narod i Pravda Kalesija.

Press OO Narod i Pravda Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: