Okončan Foto-natječaj „Knjiga i dijete“ i(li) „Knjiga i mi“: Prva nagrada za Senada Šmigalovića

Javna ustanova Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, u okviru kulturne manifestacije „Ikre 2017“ raspisala je Foto-natječaj: „Knjiga i dijete“ i(li) „Knjiga i mi“. Cilj natječaja bio je da se fotografijom ukaže na važnost i značaj čitanja.

Na foto-natječaj “Knjiga i mi” i(li) “Knjiga i dijete” stigao je veći broj fotografija.

foto11

Žiri u sastavu Alija Džafić, uposlenik JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, Admir Delalić, novinar RTVTK, i Safet Berbić, književnik i slikar iz Banovića, odabrao je tri najbolje fotografije, za koje su autori dobili i novčane nagrade. Prva nagrada pripala je Senadu Šmigaloviću, druga Muameru Omeroviću, a treća Jasminu Pašaliću. Svi učesnici, uz priznanje za učešće, na poklon su dobili i knjigu “Zavičajne price”.

foto9

Priznanja i knjigu na poklon dobili su i  ostali učesnici natječaja: Hajrija Šehić, Dijana Hozanović, Alosman Zahirović, Hamid Huremović, Kanita Rakovac i  Irma Šabić.

foto3

Nagrade i priznanja, prije jučerašnej (četvrtak) promocije romana “Altruista” Selima Alagića, uručili su književnik Fajko Kadrić i mr. Amela Delić, asistentica na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Učesnici natječaja koji nisu prisustvovali dodjeli, priznanja i knjige mogu preuzeti u BKC-u.

Okončan Foto-natječaj „Knjiga i dijete“ i(li) „Knjiga i mi“: Prva nagrada za Senada Šmigalovića

fotofoto1foto2foto4foto5foto6

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: