Okončan ekološki natječaj „Droga i alkohol su najgore zlo“: Prvo mjesto za Melinu Šišić

U okviru programa pod nazivom „Pedagoške metode razvoja zdravih stilova života kod mladih – prevencija od pojave uzimanja alkohola i droge“,  kojeg realizuje Udruženje EKO – ZELENI“ Tuzlanskog kantona, u saradnji sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, raspisan je i EKOLOŠKI NATJEČAJ za odabir najboljih  literarnih radova studenata i učenika osnovne i srednje škole o temi: “DROGA I ALKOHOL SU NAJGORE ZLO”. Pristiglo je više radova, a žiri je odabrao i novčano nagradio 7 najboljih radova.

Pobjednica natječaja je Melina Šišić, učenica 2. razreda Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla. Drugo mjesto osvojila je Selma Osmanović, učenica 2. razreda Medicinske škole Kalesija, treće Aida Mehanović, studentica medicine, četvrto Lamija Šišić, (OŠ „Tojšići“, a perto mjesto podijelilče su Merima Kamerić (Srednja medicinska škol Tuzlča), Semina Musić (Hemijska škola Tuzla) i Erna Mehić (OŠ „Kalesija).

Prije i poslije dodjele nagrada, u kalesijskom BKC-u su govorili biolozi i alkoholozi o alkoholu i drogi, porocima koji reazaraju mlade živote, među njima i prof. dr. Muhamed Omerović, predsjenik „Eko – Zelenih“ TK, i prof. dr. Milorad Đokić, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

– Cilj nam je da razvijamo prevenciju,zaštitu zdravlja mladih  i saznamo šta mladi misle o negativnim pojavama u društvu, odnosno o pojavi širenja toksikomanije među mladima kako bismo u budućnosti zauzimali  pozitivne stavove prema zdravlju i okolišu, kazao je profesor Omerović.

Ovaj projekat podržali su I Federalno  inistarstvo obrazovanaj i nauke, Općina Kalesija i kalesijski načelnik Sead Džafić.

Osima novčanih nagrada najboljima, učesnici natječaja dobili su i dioplome i zahvalnice, knjige i drugu propagandni ekološki materijal.

Nakon završetka programa upriličeno je druženje uz „eko limunadu“.

eko
eko5
eko6
eko7
eko8
eko9
eko10
eko11
eko12
eko13
eko14
eko15

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: