Ogrijev za 10 porodica u stanju socijalne potrebe na području općine Kalesija

Međunardni forum solidarnosti – EMMAUS u saradnji sa JU Centrom za socijalni rad Kalesija i uz podršku donatora MFS-EMMAUS je protekla dva dana na području općine Kalesija izvršio podjelu drva i uglja za 10 porodica u stanju socijalne potrebe. Svaka od porodica je dobila po tonu drva i uglja što je značajna pomoć, obzirom da se radi o porodicama koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad kao porodice u stanju socijalne potrebe. Podjelom su između ostalih obuhvaćene tri osmočlane i jedna devetočlana porodica, djeca bez roditeljskog staranja te jedno staro lice bez porodičnog staranja. Svi korisnici pomoći su uputili riječi zahvalnosti za donirani ogrjev svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ove podjele.

Nastavak je ovo uspješne saradnje MFS-EMMAUS-a i Centra za socijalni rad Kalesija koji je stavio na raspolaganje svoje materijalno-tehničke i ljudske resurse kako bi pomoć došla do onih kojima je najpotrebnija.

Ovakva saradnja jedne humanitarne organizacije i državne ustanove može i treba da posluži kao primjer i ostalima u realizaciji sličnih projekata a što za krajnji rezultat ima zadovoljne korisnike i uručenu pomoć onima koji je najviše trebaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: