Održana Skupština Udruženja privrednika i intelektualaca, dato “zeleno” svjetlo za smjenu predsjedavajućeg OV Kalesija

U prostorijama TC Piemonte u Kalesiji održana je Skupština Udruženja privrednika i intelektualaca Općine Kalesija. Skupštini se odazvalo oko 50 privrednika i intelektualaca sa područja Kalesije koji su jasni da žele privredu prije politike i da konačno žele da se u našoj općini počne raditi za dobrobit građana i otvaranju novih radnih mjesta.

Podsjećanja radi, prije nekoliko sedmica došlo je do ujedinjenja dva udruženja privrednika u jedno, a za predsjednika je izabran Sadik Fatić vlasnik kalesijske firme E-plast, a za potpredsjednike su izabrani Sead Džafić vlasnik UNIS TOK-a, Esad Jakubović Izazov, Senad Hamzić Vet-promet, Fikret Suljkanović Kaletex i Nijaz Karić univerzitetski profesor.

Danas je izabran i Upravni odbor koji čine Ibrahim Imamović, Ibrišim Karić-Briško, Said Joldić, Miralem Mešanović, Elvir Fatić, Kasim Selimović, Nihad Hamzić, Muhamed Isabegović, Omer Omerović i Muhamed Omerović.

Za sekretara je izabran Mensur Hukić direktor UNIS TOK-a, a u Nadzorni odbor imenovani su Muhamed Alić, Mehmed Suljkanović i Sead Alić.

Privrednici su izabrali i Sud časti koji sačinjavaju tri osobe.

Privrednici su zauzeli i stav po pitanju održavanja sutrašnje sjednice Općinskog vijeća Kalesija gdje su svi saglasni da nova većina treba da uradi mnogo posla, a za početak predsjedavajući OV Kalesija će raditi volonterski. Na tu poziciju je predložen Muhamed Alić koji je obećao da će učiniti sve da građanima naše općine bude bolje i mišljenja je da predsjedavajući ne treba da ima plaću jer njegov obim posla ne zahtjeva njegov cjelodnevni boravak u zgradi općine.

Na Skupštini je bilo riječi i o povećanju plaća načelniku i drugim u “zelenoj” zgradi, čemu su se usprotivili privrednici ističući da on za svoj “rad” može jedino biti isplaćen po umanjenom koeficijentu od 3 % i da ni to nije zaslužio.

Dalje su se privrednici pitali da li je načelnik zaista na bolovanju ili je “sklonjen” sa te funkcije jer nekome tako odgovara.

Kalesijski privrednici su saglasni u jednom Kalesiji treba preokret i otvaranje novih radnih mjesta i nova ulaganja koja će doprinjeti i punjenju Budžeta Kalesije.

ntv.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: