Održana manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2017“ (FOTO)

Završna manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2017“, na kojoj je najboljim kalesijskim učenicima i studentima dodijeljno 64 priznanja, održana je danas u BKC-u „Alija Izetbegović“ u Kalesiji.

Riječ je o manifestaciji u sklopu koje se, već četvrtu godinu zaredom, najboljim kalesijskim učenicima odaje priznanje za postignute rezultate na raznim takmičenjima.

„Proaktiva“, koja je glavni organizator ovog projekta, jednog od najboljih u poslijeratnoj Kalesiji kada je riječ o kulturi, obrazovanju i općenito društvenim događanjima, očito je postigla pun pogodak.

Načelnik Sead Džafić učenike častio svojom majskom platom, Asmir Mešić popustom od 50 posto za učenje stranih jezika u „Alphabet centru za edukaciju“, a prevoznička firma „Hankom“ doo Kalesija dala je popust od 50 posto za dvomjesečnu pokaznu kartu (septembar i oktobar). Šampioni dobili su i vrijedne knjige na poklon.

Manifestaciji je prisustvovao i Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi FBiH, koji je, također, nagradio „šampione znanja“ iz Kalesija.

Pokrovitelji manifestacije bili su Općina Kalesija i općinski načelnik Sead Džafić, a glavni partner „Proaktivi“ u realizaciji projekta „Kalesijski šampioni znanja“ bila je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Partneri su još i CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, Medžlis IZ Kalesija, BZK Preporod, MZ Kalesija centar, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, UG Korak i Neon Solucije.

Najuspješnijim kalesijskim učenicima i studentima obratili su se  i priznanja dodijelili: Valdet Peštalić predsjednik “Proaktive”, Enver ef. Alić, glavni imam MIZ Kalesija,  Asmir Mešić, predstavnik“Alphabet” centra za edukaciju, Mersudin Rizvić, predstavnik preduzeća „Hankom“, hafiz Amir Hodžić profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, Fadil Alić, predsjedavajući OV Kalesija, Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi FBiH i Fikret Suljkanović, savjetnik općinskog načelnika.

U kulturnom dijelu programa nastupili je hor OŠ „Kalesija“ predvođen nastavnikom Nihadom Mešićem.

 

„Kalesijski šampioni znanja 2017“ su:

 Azra Mešić, kćerka Asmira i Sevlete, učenica 9. razreda OŠ Rainci G., osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije, 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije i učenik generacije.

Lejla Sinanović, kćerka Fahrudina i Remzije, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto iz fizike na općinskom takmičenju, 1. mjesto iz islamske vjeronauke na općinskom takmičenju i učenica generacije OŠ Kalesija.

 Amra Đedović, kćerka Suhdina i Mejre, iz Brda, učenica 9. razreda OŠ Memići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije i učenica generacije OŠ Memići.

 Majda Poljaković, kćerka Mirhada i Adise, učenica generacije OŠ „Tojšići“.

Nejra Imamović, kćerka Nedžada i Safije, učenica 9. razreda OŠ Vukovije, učenica generacije.

 Ismeta Salkić, kćerka Ismeta i Lutvije, iz Prnjavora, učenica 4. razreda MSŠ Kalesija. Učenica generacije.

 Amina Sinanović, kćerka Fahrudina i Remzije, učenica generacije Behram-begove medrese Tuzla.

 Mehmedalija Bikić, sin Amira i Selme, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz historije, 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

 Kanita Rakovac, kćerka Saliha i Zinete, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike i 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz fizike.

 Dženana Halilović, kćerka Dževada i Mirsade, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, 3. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke i 4. mjesto na državnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Revda Hodžić, kćerka Amira i Sidike, učenica 9. razreda, osvojila 1. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast, 1. mjesto na nivou Muftijstva i 3. mjesto na nivou Rijaseta.

 Amila Alikadić, kćerka Zuhdije i Adise učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou Medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast i 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

Amila Nuhanović, kćerka Rame i Salime, učenica 5. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

 Nahla Mujanović, kćerka Nisveta i Nasihe, učenica 5. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na takmičenje učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast.

 Hamza Hodžić, sin Jasmina i Asmire, učenik 6. razreda OŠ Kalesija, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike i 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz matematike.

Emina Jahić, kćerka Zijada i Besime,  učenica 7. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Ajla Jašarević, kćerka Nedžada i Nisvete, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Melina Šišić, kćerka Teufika i Elvire učenica 8. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike, učenica generacije Osnovne muzičke škole Tuzla.

 Melika Hadžić, kćerka Nijaza i Naze, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Harun Pjanić, sin Miralema i Amele, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, 1. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

 Seida Suljkanović, kćerka Seada i Suade, učenica 9. razreda OŠ Rainci G., osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika

Aldina Aščić, kćerka Miralema i Fatime, učenica 8. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

Armina Bajrić, kćerka Samira i Adele, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

 Emila Dukić, kćerka Mulazima i Samire, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz geografije.

 Bakir Bećić, sin Nijaza i Selme, učenik 7. razreda OŠ Memići, osvojio 1. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

 Tarik  Halilović, sin Nermina i Zane, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Adin Glogić, sin Edina i Indire, učenik 8. razreda OŠ Kalesija, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Merima Zulić, kćerka Mehmeda i Salmire, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i  3. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Irma Hajdarević, kćerka Admira i Melihe, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Anesa Spahić, kćerka Muhidina i Zehrine, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike i osvojila 2. mjesto na testu općeg znanja islama na nivou medžlisa – stariji uzrast.

Amina Bikić, kćerka Amira i Selme, učenica 3. razreda OŠ Kalesija, osvojila 2. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast

 Meliha Sinanović, kćerka Mehmeda i Asmire, učenica 7. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Elnur Avdibašić, sin Salmira i Amele, učenik 8. razreda OŠ Tojšići, 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Adna Mušanović, kćerka Sulejmana i Senije, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Medina Ćatić, kćerka Miralema i Almire, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz njemačkog jezika.

 Alma Huremović, kćerka Elvira i Zibe, učenica 9. razreda OŠ Rainci G., osvojila 2. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

Mustafa Alić, sin Ibrahima i Zuhre, učenik 9. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz hemije i 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Edin Mehmedović, sin Asima i Sadike, učenik 6. razreda OŠ Vukovije, osvojio 2. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

 Emir Halilović, sin Samira i Haside učenik 6. razreda OŠ Memići, osvojio 2. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Fahrudin Čajtinović, sin Fehima i Remze, učenik 7. razreda OŠ Kalesija, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

 Nurdina Ramić, kćerka Ibre i Nure, učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Aiša Mujkić, kćerka Mevludina i Hurije učenica 8. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – stariji uzrast.

Samra Hamzić, kćerka Muhameda i Husmire, učenica 9. razreda OŠ Kalesija, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i 4. mjesto na regionalnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

 Denis Kuralić, sin Damira i Edine, učenik 7. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Amar Aščić, sin Eseda i Merse, učenik 8. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Ajša Hujdur, kćerka Edhema i Zirajete, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz fizike.

 Elmedina Suljkanović, kćerka Nedžada i Edine, učenica 9. razreda OŠ Tojšići, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Kenan Smajić, sin Nedžada i Almire, učenik 9. razreda OŠ Tojšići, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz engleskog jezika.

 Ajnur Barčić, sin Nurdina i Hajrije, učenik 6. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

Almedin Alić, sin Mirzeta i Razije, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Tarik Jakubović, sin Ibrahima i Sanele, učenik 7. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz geografije.

 Hamza Imamović, sin Fahrudina i Amire, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz matematike.

 Selma Suljkanović, kćerka Muje i Sanele, učenica 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz biologije.

 Ahmet Čamdžić, sin Admira i Lejle, učenik 8. razreda OŠ Rainci Gornji, osvojio 3. mjesto na općinskom takmičenju iz informatike.

Indira Agić, kćerka Admir i Selma, učenica 7. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz historije.

Muaz Hodžić, sin Mihada i Safije, učenik  7. razreda OŠ Vukovije, 3. mjesto na takmičenju učača Kur’ana na nivou medžlisa – stariji uzrast.

 Amela Dukić, kćerka Mirsad i Berisa, učenica 5. razreda OŠ Vukovije, osvojila 3. mjesto na takmičenju učenja Kur’ana na nivou medžlisa – mlađi uzrast.

 Hadžić Samra, kćerka Suada i Selme, iz Sejublja, učenica 6. razreda OŠ Simin Han, osvojila 3. mjesto na mektebskom takmičenju na nivou medžlisa iz općeg poznavanja islama – mlađi uzrast

 Selma Imamović, kćerka Osmana i Ajide, iz Miljanovaca, učenica 4. razreda MSŠ Kalesija. Kandidat za učenika generacije.

Mensur Zulić, sin Osmana i Hatidže, iz Mahmutovića, učenik 4. razreda MSŠ Kalesija, kandidat za učenika generacije.

Među „Kalesijskim šampionima znanja 2017“ su i tri studenta koji su imali najmanji prosjek 9,5:

 Sumeja Ramić, kćerka Hasana i Enise, iz Kalesije, studentica 6. godine medicine sa prosjekom ocjena – 10.

 Medina Saračević, kćerka Sabahudina i Mersije, iz Rainaca Donjih, studentica 3. godine Fakulteta za inžinjering i informacijske tehnologije Sarajevo, 2. godinu završila sa prosječnom ocjenom 9,87.

 Emir Hadžić, sin Himze i Zijade, student 2. godine Ekonomskog fakulteta u Tuzli. Prvu godinu završio prosjekom 9.5

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: