Održana Konferencija mladih Crvenog križa općine Kalesija (FOTO)

U organizaciji Crvenog križa općine Kalesija održana je Konferencija mladih  koja okuplja mlade volontere od 15 do 30 godina.

Konferenciji je prisustvovalo 20 od ukupno 27 zastupnika, koji su  razmatrali a potom i usvojili  Izvještaj o radu Mladih Crvenog križa općine Kalesija za 2017.godinu, te Plan aktivnosti  za 2018.godinu. Od planiranih aktivnosti za 2018.godinu izdvaja se nastavak realizacije projekta „Pomoć koja život znači“ koji se realizuje u školama na području općine Kalesija ,pokazna vježba te Kamp mladih Crvenog križa općine Kalesija.

Obzirom da iduće godine Crveni križ općine Kalesija obilježava 60.godina postojanja ,određene aktivnosti biti će usmjerene upravo na obilježavanje 60.godina postojanja.

Prije samog početka Konferencije mladih upriličen je prijem za nove volontere koji su popunili prijavni obrazac te im uručene članske iskaznice,članske iskaznice uručio je Predsjednik mladih Crvenog križa općine Kalesija Muamer Đedović.

Pored iskaznica uručene su i zahvlanice za volontere koji su doprinijeli ostvarivanju programskih ciljeva naše organizacije kroz volonterski rad tokom 2017.godine među kojima su i učesnici NATO vježbe.

Nagrađenim volonterima zahvalnice je uručio sekretar Crvenog križa općine Kalesija g-din. Safet Šahmanović.Nakon završene Konferencije upriličeno je druženje volontera .

Ovo je ujedno i poziv svim zainteresovanim mladim osobama da se priključe najboljoj i najbrojnijoj  volonterskoj organizaciji na području općine Kalesija.

FOTO:

 

(Kalesijski.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: