ODRŽAN PRVI PREDIZBORNI SKUP OO SDA KALESIJA U PRNJAVORU: NIJE VRIJEME ZA EKSPERIMENTE, GLASAJTE ZA SDA!

U prepunoj sali Doma kulture u Prnjavoru OO SDA Kalesija, započela je svoju predizbornu kampanju na kojoj je predstavila kandidata za načelnika i kandidate za Općinsko vijeće Kalesija.

Pored velikog broja članova i simpatizera SDA iz herojskog Prnjavora i drugih mjesnih ogranaka, te kandidata Stranke demokratske akcije Kalesija za načelnika i općinsko vijeće, skupu su prisustvovali i drugi brojni gosti iz političkog i javnog života. Između ostalih, gost je bio i premijer Tuzlanskog kantona g. Bego Gutić.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i himne SDA, uvodnu riječ je uzeo domaćin, Mahir Huremović, predsjednik MO SDA Prnjavor. Predsjednik MO SDA Prnjavor istakao je da SDA mora nastaviti kontinuitet od 25 godina rada za općinu Kalesija i da nije slučajno što izborna kampanja za predstojeće izbore SDA Kalesija počinje iz Prnjavora. SDA je nastajala u Prnjavoru i vodila aktivnosti na organizovanju otpora, formiranju Patriotske lige, kao i kasnijem formiranju Prnjavorske čete koja je učestvovala u oslobađanju Prnjavora i Kalesije. To su fakti koji se ne mogu pobiti i pokazuju da je SDA jedina organizovana grupacija koja je kontinuirano vodila brigu o Bošnjacima i Bosni na ovima prostorima. Tako mora i ostati. Upravo zbog toga g. Huremović istakao je da: “Nije vrijeme za eksperimente!” i da svi građani trebaju glasati za kandidate SDA Kalesija.

“SDA je i dalje najjača stranka u BiH. Sikter izdajnicima SDA !”

Nakon domaćina Mahira Huremovića, riječ je uzela Hasiba Kurtić – kandidatkinja za općinsko vijeće Kalesija u ime Mjesnog ogranka SDA Prnjavor. Hasiba Kurtić je istakla da je kao trenutni član općinskog vijeća uvidjela kako su pojedini nekadašnji članovi SDA u općinskom vijeću otežali sam rad općinskog vijeća Kalesija i da se njih nekolicina kasnije odvojila, te da su počeli tražiti svoj lični interes u općinskom vijeću. Takodjer je poručila da svi trebaju podržati SDA, načelnika Ismeta Mešića, čovjeka koji je spreman da vodi općinu Kalesija u najboljem smjeru. SDA je i dalje najjača stranka u BiH.

Senad Šmigalović, nosilac liste za OV Kalesije u ime OO SDA Kalesija, kazao je Bošnjaci moraju djelovati u džematu-zajednici, a zajednica je SDA. Istakao je da se u Kalesiji “učahurila” određena svita koja sramoti sve, pa smo ih sikterisali sve iz SDA i vi ih sikterišite 2. oktobra. Sa kandidatom za načelnika g. Ismetom Mešićem nema nepremostive prepreke i glas za Ismeta Mešića je glas “Za stručnost, za hrabrost i za djelovanje”.

 “Glas SDA je glas za stručne, poštene i pouzdane osobe.”

Gromoglasnim aplauzom je pozdravljen kandidat za načelnika Ismet Mešić, koji je u startu svog govora rekao da ne voli nerad i da u svoj tim bira stručne, poštene i pouzdane osobe. “SDA je dokazana politička opcija i smijem reći i pobjednička.” Istakao je da se ne smije zaboraviti uloga boraca Prnjavorske čete koji su sa ostalim borcima sa područja općine Kalesija, odbranili Kalesiju 23. maja 1992. godine. Načelnik Mešić je u svom izlaganju predstavio projekte koji su odrađeni i projekte u završnoj fazi, te mnoge planirane projekte na prostoru cijele općine Kalesija u vrijednosti više miliona KM-a. Mnogi projekti će također biti započeti nakon 2. oktobra kada postane načelnik općine Kalesija,a koji su spomenuti u predstavljenoj Izbornoj platformi.

“Ja nikad ne gubim jer sam uvijek SDA !”

Nakon obraćanja kandidata za načelnika Ismeta Mešića, skupu se obratio General Armije RBIH Mirsad Gutić koji je istakao da je on večeras na ovom mjestu da svoju podršku kandidatima SDA Kalesija. Uvijek sam bio na strani onih koji pobjeđuju, a to je SDA. Oni koji sada prave male stranke su sve osobe koje su bile SDA i sada sebe i svoje lične interese traže negdje drugo. Sa srećom im bilo ali neće uspjeti u svojoj namjeri rušenja SDA.

“Pojedinci radi ličnih interesa prodali Kalesiju, a sada žele preko drugih opcija da budu dio vlasti !”

Velikim aplauzom je nagrađen i premijer TK-a g. Bego Gutić, koji je istakao da je ubijeđen da će SDA Kalesija 2. oktobra izvojevati ubjedljivu pobjedu posebno iz razloga što se očistila od onih koji su proteklih godina radili samo za lični interes. “Ti koji su isključeni iz SDA pravili su probleme u OO SDA Kalesija. Oni su prodali ministarsko mjesto koje je pripadalo Kalesiji jer je taj trgovac želio da bude potpredsjednik SDA TK-a. Ali, nije uspio u tome jer je kantonalni odbor postavio Halila Jahica za predsjednika KO SDA. Premijer je dodao da “onaj što pravi prozore i daje kojekakve donacije” je dobio 30.000 KM od vlade TK-a na čijem je čelu SDA i kada su se naslutile njegove prljave namjere isljučen je iz SDA. “Ismet Mešić vas neće iznevjeriti jer je Mešić jedini pravi kandidat za načelnika, sve ostalo je promašaj. OO SDA Kalesija ima najbolju listu mladih i iskusnih, muških i ženskih kandidata.” Na kraju, premijer Gutić je poručio da “Zbijemo svoje redove jer u jedinstvu je snaga.”

“Oni koji su na listama drugih opcija nisu članovi SDA.”

Završni govor na skupu je održao predsjednik OO SDA Kalesija Halil Jahić. Između ostalog, predsjednik Jahić je rekao da će ovi kandidati braniti ideju rahmetli Alije Izetbegovića, te je tražio od načelnika da ne obećava ono što neće moći ispuniti, a on što obeća morat će po svaku cijenu uraditi. Također je istakao da ima onih koji pričaju da su SDA, a na drugim su listama. Ali, nisu oni SDA. Oni su zbog svojih ličnih interesa, koje su stavljali ispred općih, isključeni. Ne mogu oni biti SDA, a nalaziti se na listama drugih opcija. Na kraju predsjednik Jahić je rekao da je SDA najbolji izbor, kandidati SDA su najbolji izbor, a Ismet Mešić je najbolji i najsposobniji čovjek za načelnika.

OO SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: